Ga naar de inhoud
Entertainment

Zwangere Katja Schuurman zit er helemaal doorheen

Beeld © ANP

Voor de zwangere Katja Schuurman (45) zijn het, net als voor iedere ander, gekke tijden. De actrice is aan de ene kant enorm dankbaar voor de tijd 'voor al die dingen waar we in de zelfgecreëerde hectiek van onze levens nooit aan toekomen', maar anderszins vindt ze het best nog een uitdaging. Zo laat ze weten op Instagram.

"Rust, stilte, bezinning, tijd voor al die dingen waar we in de zelfgecreëerde hectiek van onze levens nooit aan toe komen, is een groot cadeau aan ons allen"

De rust, stilte en bezinning noemt Katja een 'groot cadeau aan ons allen', maar toch heeft ze het als zwangere vrouw niet gemakkelijk. Katja schrijft: "Diep vermoeid en bij vlagen woedend op, maakt eigenlijk niet uit waarop, en wiebelig emotioneel thuis zitten, je hersenen niet in staat tot veel meer dan een monotoon leeg gezoem, is vooralsnog nog best een interessante uitdaging."

Warm
Ook leuk:
Warm welkom voor zwangere Katja Schuurman

Maar hulp is onderweg, in de vorm van haar man Freek. Hij sleept haar mee voor een wandeling naar Het Paard van Marken, een vuurtoren die op een steenworp afstand van haar huis ligt maar die ze 'ondanks de enorme aantrekkingskracht wegens allerlei romantische beelden en gedachten bij deze plek' nog nooit bezocht heeft. Het resultaat: desillusie. "Het is een lelijk ding. Rommelig. En met de beste wil van de wereld kun je er geen sprookje bij bedenken", aldus de actrice. Pluspunt: het wandelen vindt ze heerlijk. 

Zoveel
Lees ook:
Zoveel weken is Katja Schuurman al zwanger

Katja en Freek maakten op Valentijnsdag bekend een kindje te verwachten. Maxim Hartman vroeg de aanstaande vader het hemd van het lijf over de zwangerschap, op een manier zoals alleen Maxim dat kan.

Freek van Noortwijk geeft update over zwangerschap Katja

01:50
Katja
Lees ook:
Katja Schuurman: 'Inchecken bij KLM is nooit een ding geweest'

De actrice heeft al een kindje met haar ex-man Thijs Römer, de 9-jarige Sammie. Katja gaat na de geboorte van haar tweede kind niet minder werken, vertelde ze eerder op de radio bij Ruud de Wild. "Een rare vraag, die alleen aan vrouwen wordt gesteld. Nee, ik ga niet stoppen met werken, alleen rond de bevalling. We zullen het wel zien, wat de toekomst brengt."