Alles over het songfestival

Jeangu Macrooy blijft in 2021 Nederlandse songfestivalkandidaat

18 maart 2020 15:31 Aangepast: 18 maart 2020 16:31
Beeld © ANP

Jeangu Macrooy (26) blijft ondanks het uitstellen van het Eurovisiesongfestival de Nederlandse afgevaardigde. AVROTROS blijft achter de zanger staan, zo laat een woordvoerder in een reactie weten.

"We zetten graag met nieuwe energie en veel passie de samenwerking met Jeangu voort"

De omroep is "natuurlijk erg teleurgesteld" door het besluit tot annuleren van het songfestival vanwege de huidige coronacrisis. "Helemaal omdat het Songfestival in 2020 juist voor Nederland een extra bijzondere editie had moeten zijn. Uiteraard heeft AVROTROS het volste begrip voor de beslissing van de EBU, de gemeente Rotterdam en het projectteam bestaande uit NPO, NOS en AVROTROS. Dit is geen makkelijk besluit, maar helaas onvermijdelijk omdat de gezondheid te allen tijde vooropstaat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Jeangu Macrooy reageert verdrietig op uitstel songfestival

"Ook voor Jeangu Macrooy is dit een spannende periode geweest, maar hij begrijpt het besluit volledig", aldus AVROTROS, die samen met de zanger het vizier op 2021 richt. "We zetten graag met nieuwe energie en veel passie de samenwerking met Jeangu voort. Samen staan we sterk!"

Of Jeangu volgend jaar met een ander nummer dan zijn eerder deze maand gelanceerde 'Grow' meedoet, is nog onduidelijk. De EBU buigt zich momenteel over de reglementen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan Smit over streep door songfestival: 'Begrijp de maatregel'

Het is niet het eerste grote evenement dat wordt uitgesteld. Gisteren werd bekend dat ook het EK dit jaar niet doorgaat:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore