Entertainment

Medisch personeel krijgt bloemengroet van KRO-NCRV

17 maart 2020 13:33 Aangepast: 17 maart 2020 14:28
Beeld © ANP

KRO-NCRV brengt een bloemengroet aan al het medisch personeel in Nederland. Daarvoor stelt rozenkweker John Meijer uit Pijnacker deze week 20.000 rozen beschikbaar. "Wij willen positiviteit de wereld insturen. Een groot dankjewel voor de inzet van het medisch personeel", zegt Meijer.

"Als dank aan de mensen die in deze coronacrisis"

Meijer is al jarenlang de hoofdleverancier van rozen voor de Paasviering op het Sint-Pietersplein in Rome. Dit jaar kan de bloemversiering, die traditioneel wordt aangeboden door de Nederlandse sierteeltbranche, niet doorgaan vanwege het gezondheidsrisico dat een bezoek aan Italië met zich meebrengt door de grote verspreiding van het coronavirus in het land. Nu biedt hij aan een veelvoud van de rozen die normaliter naar Rome gaan, te snijden voor de zorg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Minister' van Gehandicaptenzaken Rick Brink langer bij KRO-NCRV

KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers laat weten dat de bloemen die naar Nederlandse ziekenhuizen gestuurd worden "een eerbetoon aan het verplegend personeel" zijn. "Als dank aan de mensen die in deze coronacrisis een ongelooflijk belangrijke, maar zeer zware taak hebben. Ze blijven met hart en ziel zorgen, terwijl ze zelf het risico lopen besmet te raken. We kunnen weinig voor ze doen, maar met deze bloemengroet tonen we onze solidariteit."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore