Ga naar de inhoud
Entertainment

Einde Harry Potter zorgde voor alcoholverslaving Daniel Radcliffe

Beeld © Getty Images

Daniel Radcliffe kennen we allemaal als ‘s werelds favoriete tovenaarsleerling Harry Potter. De 30-jarige acteur heeft echter een moeilijke periode meegemaakt zo aan het einde van de filmreeks en vertelt daar nu openhartig over.

"Mensen riepen: 'Harry Potter wordt dronken in een bar'"

Daniel vertelt in een interview op BBC Radio 4 dat hij richting het einde van de Harry Potter-reeks ‘niet wist wat hij moest doen’. "Ik denk zeker dat het door de paniek kwam dat ik veel ging drinken richting het einde van Harry Potter en daarna.”

Harry
Lees ook:
Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe ontkent corona te hebben

“Ik wist niet wat ik nu moest doen”, vervolgt hij. “Ik voelde me niet op mijn gemak in wie ik was als ik nuchter moest blijven.” Als de acteur eenmaal dronk, moedigden fans hem vaak aan om meer te drinken. “Als ik in een café zat en dronk, werd ik me ineens bewust van alle aandacht. Ik was dan zomaar een dronken man, maar mensen riepen: “Harry Potter wordt dronken in een bar.” Mensen vinden dat blijkbaar grappig.”

De acteur legt in het interview ook uit dat alcoholisme in zijn familie voorkomt en dat hij veel heeft nagedacht of hij ook zou hebben gedronken als hij niet in de huid van Harry Potter was gekropen.

Daniel
Lees ook:
Daniel Radcliffe geeft duidelijkheid over deze Voldemort-theorie

Inmiddels weet Daniel al geruime tijd de boterbiertjes te laten staan: hij is sinds 2010 nuchter. De laatste Harry Potter-film verscheen in 2011 in de bioscopen.