Entertainment

Sipke Jan Bousema over regenboogvlag: 'Liefde heeft gewonnen'

14 maart 2020 14:30 Aangepast: 14 maart 2020 15:37
Beeld © ANP

Het lijkt erop dat ook in Friesland de regenboogvlag gehesen gaat worden, tot grote vreugde van presentator Sipke Jan Bousema. Hij maakte zich de afgelopen weken hard voor de regenboogvlag in Friesland, de enige provincie in Nederland waar het symbool van de LHBTI+-beweging nog niet wapperde op het provinciehuis.

"Dit zijn prachtige stappen"

Het CDA in Friesland, voorheen tegenstander van de regenboogvlag, is volgens fractievoorzitter Johan Talsma grotendeels om. "Dit zijn prachtige stappen", zei Sipke Jan tegen Omrop Fryslân. "Ik heb het gevoel dat de liefde heeft gewonnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sipke Jan overspoeld met reacties na emotioneel betoog First Date

Op Twitter liet de presentator zien dat hij er geen gras over laat groeien. Bij zijn ouderlijk huis in Friesland hees Sipke Jan een speciale Friese regenboogvlag om aan te geven dat je er voor iedereen bent en dat je vindt dat het veilig, vrij en vertrouwd moet zijn voor iedereen.

Dat de discussie over de regenboogvlag in Friesland Sipke Jan na aan het hart ligt, bleek tijdens de opnames van First Dates Vips. De presentator werd overmand door emoties terwijl hij voor de Valentijnsspecial van het blind-datingprogramma sprak over de enige niet-regenboogprovincie van Nederland.

"Ik zou het fantastisch vinden als eerbetoon, niet alleen voor de homo's en lesbiennes, maar ook voor de ouders die ze omarmen, dat die regenboogvlag wordt gehesen", sprak de Fries met tranen in zijn ogen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sipke Jan Bousema: 'First Dates was net een achtbaan'

Het 'regenboogbetoog' van Sipke Jan maakte heel wat los in Nederland. Zo werd hij overspoeld met reacties en ontving ook de provincie Friesland reacties op het programma. De Tweede Kamerfractie van D66 stelde Kamervragen over het besluit van Friesland om de regenboogvlag te weigeren. De provincie was vorige maand van mening dat de Friese vlag inclusief genoeg is en staat voor alle inwoners van Friesland, ook de lhbti.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore