Ga naar de inhoud
Entertainment

Script voor de nieuwe Costa!-film is af

Beeld © ANP

De laatste puntjes zijn op de 'i' gezet, wat betekent dat hij er nu écht gaat komen: het langverwachte vervolg op 'Costa!' de film. Via Instagram laten schrijvers Jon Karthaus en Diederik Jekel weten dat het script helemaal af is.

"Zo trots en voldaan"

Het tweetal heeft er twee jaar aan gewerkt en is nu klaar voor de volgende fase. Diederik en Jon zijn al jaren vrienden en de voormalig ZOOP-acteur voelt zich dan ook gezegend dat hij al vanaf de derde van de HAVO met zijn beste vriend 'verhalen, gebbetjes en filmavonturen mag schrijven'. Zo laat hij weten via social media.

Alle
Ook leuk:
Alle seizoenen Costa nu te zien op Netflix

Het is voor het duo het vijfde scenario dat ze samen hebben geschreven. "Zo trots en voldaan", laat ook Diederik vandaag weten. "Het mooiste verhaal is misschien wel nog dat ik dit elke keer met mijn allerbeste vriend sinds de middelbare school, Jon Karthaus, mag doen. Al 21 jaar delen we lief en leed."

Horrorfilm
Lees ook:
Horrorfilm A Quiet Place II niet meer in Nederlandse bioscopen

Costa! uit 2001 is inmiddels een echte klassieker. De komedie van Johan Nijenhuis over een groep jongeren die twee weken vakantie vieren in Salou, trok destijds 700.000 bezoekers en sprak een jong publiek aan dat de Nederlandse film daarvoor niet wist te vinden.

De hoofdrollen werden gespeeld door Georgina Verbaan, Katja Schuurman, Daan Schuurmans, Kurt Rogiers en Michiel Huisman. Of zij ook te zien zijn in het nieuwe deel is niet bekend.