Entertainment

Disneybaas wuift LHBTQ-klachten weg

12 maart 2020 02:28 Aangepast: 12 maart 2020 07:38
Beeld © Getty Images

De nieuwe ceo van Disney, Bob Chapek, heeft een van de aandeelhouders van het bedrijf een veeg uit de pan gegeven. De vrouw suggereerde woensdag bij een vergadering dat het aandeel Disney flink in waarde is gezakt omdat het concern te pro-LHBTQ is.

"Er zijn een hoop redenen te bedenken waarom het aandeel twintig procent is gezakt"

Bob liet haar weten: "Er zijn een hoop redenen te bedenken waarom het aandeel twintig procent is gezakt, en geen van allen hebben iets te maken met het issue dat u aankaart. Ik vermoed dat het coronavirus en de wereldwijde pandemie waar we mee kampen daar iets meer mee te maken hebben." De nieuwbakken ceo voegde daar nog koeltjes aan toe: "Maar bedankt voor uw vraag."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Disney heeft alweer 'magic touch' in nieuwe film Jungle Cruise

De vrouw in kwestie bleek tijdens de vergadering een lid van conservatieve belangengroep Go Citizen, de initiatiefnemer van een petitie waarin Disney wordt gevraagd te stoppen met het "promoten" van homoseksualiteit. Vooral een aantal Pride-events in de Disneyparken is de organisatie een doorn in het oog. De oproep is door ruim 600.000 mensen ondertekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochter Keira Knightley heeft Disney-films ondanks ban wel gezien

Disney ondervindt grote gevolgen van het coronavirus. De parken in Shanghai, Hongkong en Japan hebben de deuren moeten sluiten. Het virus heeft ook de productie van veel merchandise stilgelegd, waaronder die van speelgoed rond het populaire Star Wars-personage Baby Yoda. Ook moest het bedrijf de première van de film Mulan in China uitstellen. Het land is een belangrijke markt voor de film; Mulan is gebaseerd op Chinese folklore.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore