Entertainment

Thierry Baudet: 'VPRO pleegt karaktermoord op mij'

11 maart 2020 11:04 Aangepast: 11 maart 2020 12:19
Beeld © ANP

Tweede Kamerlid Thierry Baudet (37) vindt dat de VPRO karaktermoord pleegt door hem woorden in de mond te leggen in een uitzending van tv-programma Buitenhof. Dat zei woensdag zijn advocaat in de rechtbank in Lelystad bij de start van een door hem aangespannen kort geding tegen de VPRO.

Presentatrice Natalie Righton zei vorige maand in de uitzending dat Baudet zou hebben gezegd "dat hij denkt dat de Europese Unie een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten". Baudet bestrijdt dat gezegd te hebben.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Rechter buigt zich over zaak Thierry Baudet tegen VPRO

In het programma werd Forum voor Democratie weggezet als een partij die er samenzwerings- en racistische theorieën op nahoudt, stelde de advocaat van Baudet. Met het kort geding wil de politicus afdwingen dat de VPRO de uitspraak rectificeert. De berichtgeving was onjuist en er is geen wederhoor gepleegd bij de politicus. Door politici woorden in de mond te leggen, worden ze vogelvrij, zei zijn raadsman. In een dinsdag verspreide video gaf Baudet aan dat de rechtszaak ook dient om verspreiding van nepnieuws door de publieke omroep te stoppen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore