Entertainment

Sylvana Simons zorgt voor spanningen met les in Dream School

10 maart 2020 21:21 Aangepast: 10 maart 2020 21:21
Beeld © ANP

De deuren van Dream School zijn voor de vierde keer geopend. In de eerste aflevering van het programma maakten we kennis met de veertien nieuwe leerlingen van Lucia Rijker en Eric van 't Zelfde. Ook zagen we dat Sylvana Simons één van de lessen zou verzorgen. Deze week geeft Sylvana haar les en dat zorgt voor flinke spanningen.

"Ik vond haar stom, maar dat is nu veranderd"

Als Sylvana op het schoolterrein verschijnt, ontstaat er meteen reuring. "Wat doet zij hier? Zij verpest een traditie voor kinderen", reageert een leerling direct. Sylvana is echter vol goede moed ten tonele verschenen. "Ik vind het een fantastisch programma. Ik was ook een probleemjongere. Ik heb zelf op vier middelbare scholen gezeten en ben van huis weggegaan. Ik voel me heel erg verbonden met deze kinderen."

De politica is op Dream School om de leerlingen bij te brengen hoe je met negatieve reacties op social media om kunt gaan. "Onze leerlingen zijn vaak bekritiseerd op social media. Dat heeft Sylvana ook meegemaakt, dus is zij een goede lerares op dat gebied", legt Eric uit. Als Sylvana haar les begint en vertelt welke haatreacties zij over zich heen krijgt. En daar schrikken de leerlingen wel van. "Ik wist niet dat mensen zulke berichten naar haar sturen. Ik snap ook niet dat mensen daar de tijd voor nemen", zegt één van de leerlingen.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Sylvana Simons zorgt voor reuring tijdens Dream School

Na een tijdje vertelt Sylvana hoe zij zelf omgaat met negatieve reacties op social media. "Jullie mening over mij interesseert mij geen zak", zegt ze. En om die boodschap te verkondigen, had ze beter andere woorden kunnen kiezen. De leerlingen zijn na die opmerking namelijk opstandiger geworden, met name Celena. Sylvana en Celena belanden uiteindelijk in een welles-nietes-spelletje, waarin de spanningen hoog oplopen.

Zonde, vindt Lucia. "Sylvana is een warme vrouw die een goede intentie heeft, maar het ging helemaal mis. Daardoor is de intentie van de les helemaal weg." Vervolgens keert Sylvana terug in het lokaal en erkent dat ze fout zat. "Ik trek me wel degelijk wat aan van jullie mening." Doordat de politica het boetekleed aantrekt, wekt ze toch wat sympathie op bij een deel van de leerlingen. "Het beeld dat ik van haar heb, is best wel veranderd. Ik vond haar best stom, maar dat is nu wel veranderd."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Sylvana Simons wordt oma

Dream School is elke dinsdag om 20.25 uur te zien bij NPO 3.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore