Entertainment

Leonie ter Braak werd gepest vanwege verliefdheid op meisje

10 maart 2020 17:42 Aangepast: 10 maart 2020 17:48
Beeld © ANP

De eerste grote liefde van Leonie ter Braak (39) was een meisje. Tijdens haar middelbare schooltijd was ze voor het eerst verliefd op iemand. "En die iemand was een meisje", stelt Leonie in tijdschrift 'JAN'.

"Dus ik was die vieze pot"

"Als ze in de pauze naast me zat, gierden de hormonen door mijn lijf", zegt Leonie in het interview. Uiteindelijk schreven zij en het bewuste meisje brieven naar elkaar. Na een tijdje bekende Leonie dat ze gevoelens voor haar klasgenootje had, maar die liefde bleek onbeantwoord.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Praat Leonie ter Braak hier haar mond voorbij over WIDM?

Dat kwam hard aan bij de presentatrice. "Ik dacht dat die gevoelens wederzijds waren, maar dat bleek niet zo te zijn, toen ik ontdekte dat mijn brieven door de halve school waren gelezen." En dat was moeilijk voor Leonie. Al helemaal omdat haar klasgenoten 27 jaar geleden, toen dit alles plaatsvond, niet bepaald tolerant waren tegenover meisjes die op meisjes vielen. "Dus ik was 'die vieze pot' en werd het mikpunt van snoeiharde pesterijen."

Leonie heeft na die eerste verliefdheid nooit meer dergelijke gevoelens voor vrouwen gehad. "Wel duurde het na die eerste keer heel lang voordat ik überhaupt weer iets van verliefdheid heb ervaren."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Leonie ter Braak zit in een libidoloze fase

Leonie was kandidaat in het meest recente seizoen van Wie is de Mol?. Ze werd door vrijwel alle kandidaten verdacht, meer bleek toch onschuldig te zijn. Mensen gissen wie nu 'de Mol' dan wél is. Ook oud-kandidaten van het programma hebben geen idee.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore