Entertainment

First Dates-kandidaten klappen uit de school over deelname

09 maart 2020 13:24
Beeld © BNNVARA/Estera Marysia

Rozen zijn rood en viooltjes blauw, maar deelname aan 'First Dates' is geen zekerheid voor eeuwige trouw. Er zijn al meer dan 730 dates geweest in de Nederlandse versie van het programma, maar slechts vijf daarvan zijn uiteindelijk een setje geworden Dat blijkt uit onderzoek van 'De Volkskrant'.

"Mijn deelname is een onderdeel van mijn leven geworden"

Ondanks het enorme kijkcijfersucces van de show blijft de liefde vaak uit tussen de deelnemers. In totaal zijn er al 730 ontmoetingen geweest, waarvan een kleine vijf tot een relatie heeft geleid. Het slagingspercentage van First Dates is slechts 0,68 procent, zo blijkt uit het onderzoek van De Volkskrant. Jaap Bierman (30), Roland Janssen (26), Clint Ouwendijk (27) en Maaike Coers (23) vertellen over hun niet-al-te-positieve ervaring met het programma. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sinéad O'Connor door dochter opgegeven voor First Dates

Maaike bestelde tijdens haar date geen eten, wat voor ophef zorgde op sociale media. "In restaurants ben ik een lastige eter (...) en dat is soms best onhandig", legt ze uit. Vooraf had ze dus al wat gegeten, zodat ze niet om zou komen. "Dat heel Nederland het niet vindt kunnen dat ik niets at, daar trek ik me niets van aan." De kijkers diagnosticeerden haar bijvoorbeeld met anorexia. "Ik wist dat er op televisie geknipt en geplakt wordt, maar niet dat het zo erg was. En vooral niet hoeveel impact het op je leven kan hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriendin Giel Beelen dankbaar voor deelname First Dates

Roland was een opvallende verschijning in First Dates. In de uitzending leek het alsof hij enkel over zichzelf en zijn interesses kon praten. Zijn hoop een tweede date kwam als een verrassing voor de kijker en de afwijzing van zijn date Lieke zeker niet. Volgens hem is hij verkeerd neergezet in het programma. "Halverwege heb ik de televisie uitgezet. Ik was woedend", verklaart hij. "Als ze dit bij mij hebben gedaan, zullen ze dit bij anderen ook wel hebben gedaan (...) Zo onschuldig is dat monteren niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

First Dates uiterst vruchtbaar voor Giel Beelen

Jaap gaf al snel toe te giechelen als hij zenuwachtig is. In de show kwam dit uiteraard naar voren. Een compilatie van zijn lachjes ging viral toen De Wereld Draait Door het uitzond. "Ik vond het niet erg: dat is een paar uur leuk op Twitter en dan gaat  iedereen weer verder met z’n leven. Als ik met mijn gegiechel voor vermaak heb kunnen zorgen, prima", legt hij uit. De bemoeienis van de redacteuren tijdens de date vond hij minder. "Zo’n onderbreking is vreemd, want je zit midden in een gesprek." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sipke Jan Bousema overmand door emoties in First Dates

"Ik weet niet hoe de match is gemaakt", aldus Clint, die werd gekoppeld aan 'diva' Pascalle. Er werd hem een soort Chantal Janzen beloofd. "Toen mijn match aan kwam lopen dacht ik: waar is Chantal gebleven?" Zijn date liet weten dat hij 's ochtends koffie voor haar moest zetten, terwijl zij aan haar make-up werkte. "Er mankeert toch niets aan je handen?" reageerde Clint. Het fragment is inmiddels honderdduizenden keren teruggekeken. "Mijn deelname is een onderdeel van mijn leven geworden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sipke Jan Bousema: 'First Dates was net een achtbaan'

First Dates is wel een hit bij de kijkers. Ook de uitzending met BN"ers deed het goed. Sipke Jan was één van de deelnemers en dat ging hem behoorlijk goed af, zoals te zien is in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore