Entertainment

Temptation-Yasmin deelt heftige beelden van anorexiaperiode

06 maart 2020 17:59 Aangepast: 06 maart 2020 19:13
Beeld © RTL/Videoland

Het was even schrikken voor de volgers van Yasmin Karssing (25). De 'Temptation Island'-ster werd tien jaar geleden opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze anorexia had. Haar intense verhaal doet ze op social media. Inmiddels is ze "helemaal genezen" en deze mijlpaal viert ze met haar volgers op Instagram.

"Anorexia verdween snel, maar wat erna kwam bleef onopgemerkt en duurde veel langer"

"Tienjarig jubileum", begint Yasmin haar emotionele en inspirerende bericht op Instagram. De Temptation Island-dame heeft lang geworsteld met eetproblemen en deelt haar verhaal met haar volgers. "Anorexia verdween snel, maar wat erna kwam bleef onopgemerkt en duurde veel langer", onthult ze. Hier heeft ze al eerder over gesproken, maar nooit zo openhartig, meent ze. "Ik kan nu sinds 2,5 jaar met trots zeggen dat ik volledig genezen ben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Temptation-Yasmin vindt liefde bij 45-jarige ex Birgit Schuurman

Yasmins beweegreden is duidelijk: ze wil graag een inspiratie en adviseur zijn voor haar fans. "M'n zelfbeeld was laag, werd gepest, verlies van dierbaren. Dit zorgde voor 'n dieptepunt. Niet eten was het enige waar ik nog controle over had", legt ze uit. Volgens haar was het "verslavend" om haarzelf uit te hongeren en kon ze niet meer stoppen. "Ik loog alles bij elkaar en verloor mijn vrijheid en geluk. Ik wilde dood (...) De eetstoornis nam mijn leven over." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Temptation-Yasmin onder vuur om 'jatwerk' nieuw liedje

De Temptation Island-ster besloot het roer om te gooien. Tot grote vreugde van haar familie begon ze veel te eten. "Helaas resulteerde dit in controleverlies en eetbuien", vertelt ze. Hierna begon het ergste. Yasmin heeft zeven jaar lang haar eten weer overgegeven. "Vanbinnen ging ik kapot." Pas toen haar moeder overleed aan maagkanker nam ze een duidelijke stap in de juiste richting. "Hoe stom dit ook klinkt, mijn moeder heeft mijn leven gered." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

OMG: Temptation-Yasmin en Damian zoenen erop los

Haar boodschap is dan ook het volgende: "Om te zeggen dat onzekerheid mag, maar niet altijd nodig is", verklaart Yasmin. Nu is ze "gelukkiger dan ooit" en "daar kan geen enkele eetstoornis tegenop!" Ook heeft ze haar carrière lekker op de rit. Zo zingt ze veel en was ze te zien in Temptation Island VIPS. In de video hieronder vertelt ze over haar avontuur in het programma. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore