Alles over het songfestival

Coronavirus overschaduwt Eurovisiesongfestival

06 maart 2020 11:10 Aangepast: 06 maart 2020 14:13
Ahoy Beeld © ANP

De Nederlandse organisatie van het Eurovisiesongfestival oriënteert zich momenteel op verschillende mogelijke scenario’s in verband met het coronavirus. Dat heeft een woordvoerder van NPO vrijdag bevestigd. Over deze mogelijke alternatieven vindt ook overleg plaats met EBU, de Europese producent van het evenement.

"Onze focus ligt nog steeds op het produceren van een onvergetelijk Eurovisiesongfestival"

De woordvoerder wil niet ingaan op de inhoud van deze mogelijke scenario’s. Hij wil niet zeggen of een van de mogelijke scenario’s is de liedjeswedstrijd in Ahoy door te laten gaan zonder publiek. "Het is op dit moment te vroeg om in te gaan op deze eventuele scenario’s, aangezien deze afhankelijk zijn van de ontwikkelingen de komende periode. Onze focus ligt nog steeds op het produceren van een onvergetelijk Eurovisiesongfestival."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

San Marino stuurt oude bekende naar het songfestival

Eerder beklemtoonde de NPO de richtlijnen van het RIVM op dit gebied te volgen. Het overheidsinstituut heeft zich nog niet uitgelaten over het afgelasten van evenementen, de verantwoordelijkheid voor dit soort besluiten ligt momenteel op gemeentelijk niveau. Minister-president Mark Rutte zei dinsdag na crisisoverleg over corona dat het afgelasten van evenementen "niet zinvol" is.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Op 26 maart gaan de laatste songfestivalkaarten in de verkoop

Andere experts, zoals viroloog Ab Osterhaus, dringen erop aan te heroverwegen of het Eurovisiesongfestival moet doorgaan nu het coronavirus ook in Europa rondwaart. Op het hele continent worden veel concerten, festivals en andere evenementen afgezegd om de verspreiding van het virus in te dammen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Griepdeskundige: heroverweeg songfestival vanwege coronavirus

Zanger Jeangu Macrooy, die Nederland dit jaar vertegenwoordigt bij het liedjesfestijn, liet eerder deze week weten geen "coronastress" te hebben. In Nederland raken ondertussen steeds meer mensen besmet met het coronavirus. Het aantal zieken steeg donderdag van 38 naar 82.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore