Entertainment

Nederlands plussize model schittert op runway Chanel

06 maart 2020 02:31 Aangepast: 06 maart 2020 07:56
Beeld © ANP

Hollands glorie op de catwalk van Chanel in Parijs, waar de Nederlandse Jill Kortleve als plussizemodel meeliep in de show tijdens de Parijs Fashion Week. De 26-jarige heeft een gezonde maat 40/42, iets wat in de ogen van het overleden Chanel-opperhoofd Karl Lagerfeld 'veel te dik was'. Zijn opvolgster Virginie Viard denkt daar anders over en koos Jill uit om de nieuwe collectie op de catwalk te tonen. Dit meldt ‘De Telegraaf’.

“Er is een verandering gaande op de catwalk en ik ben er trots op daar deel vanuit te maken”

Jill, die van Surinaams/Nederlandse afkomst is met Indonesische en Indiase genen, is er zelf ook nog ondersteboven van. Op Instagram laat ze weten: "Ik kan niet geloven dat dit mij is overkomen. Mijn eerste show voor Chanel. Ik ben ontzettend dankbaar voor dit moment en wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt hiervoor danken. Er is een verandering gaande op de catwalk en ik ben er trots op daar deel vanuit te maken. Ik hoop dat er in de toekomst nog meer modellen gaan meelopen die voorheen niet de juiste maten hadden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Model viral door hysterisch loopje tijdens Parijs Fashion Week

Het model, die ooit maatje 34 had, stopte twee jaar geleden met het volgen van diëten en het werken als 'gewoon' model. Sinds dat ze besloten heeft haar rondingen te omarmen en niet meer wil voldoen aan een ideaalbeeld, stromen de klussen binnen.  

De Nederlandse hoopt hiermee jonge meisjes positief te beïnvloeden en hen te tonen dat je gelukkig moet zijn met je eigen lijf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gucci cancelt modeshow vanwege risico coronavirus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore