Openhartig gesprek

Ronnie Flex over afkicken wietverslaving: 'Moeilijk om vol te houden'

05 maart 2020 03:46 Aangepast: 05 maart 2020 04:02
Ronnie Flex vertelt bij Eva Jinek over zijn wietverslaving. Beeld © Eva Jinek

Rapper Ronnie Flex wint grote muziekprijzen en speelt op alle grote festivals, maar worstelt tegelijkertijd ook met het vaderschap en een wietverslaving. Daar vertelt hij aan tafel bij Eva Jinek openhartig over.

Bekijk het fragment hier:

De VPRO heeft een documentaire gemaakt over Ronnie Flex, De vlucht van Ronnie. Daarin is de keerzijde van zijn succes te zien en deelt hij zijn persoonlijke worstelingen. Aan tafel bij Eva Jinek vertelt hij hoe moeilijk het is om van zijn wietverslaving af te komen.

'Stoppen is niet moeilijk, volhouden wel'

"Stoppen is niet moeilijk", zegt Ronnie Flex. "Ik kan een weekje stoppen of twee weken stoppen, rustig m'n ding doen en ik zal niet eens chagrijnig zijn. Maar als we twee of drie maanden verder zijn, is het zo moeilijk om vol te houden. Dat komt door de omgeving waar ik in ben en de vrienden die ik om me heen heb."

Als hij in de studio zit, rookt Ronnie graag wiet. Jinek vraagt zich daarom af of hij zich alleen een goede artiest vindt als hij gebruikt heeft.

Ronnie: "Ja, dat heeft vooral met concentratie te maken. Als ik gerookt heb, kan ik negen uur op die stoel zitten en aan niets anders denken dan aan muziek maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aantal doden door drugs daalt, meer mensen gebruiken elke dag wiet

Coming of age-verhaal

De regisseur, Sacha Vermeulen, vertelde eerder aan RTL over de documentaire. "Ronnie heeft een bijzondere binnenwereld en struggelt met onzekerheden die veel jongeren van zijn generatie zullen herkennen", legde Sacha uit.

"Mede daarom is zijn oprechtheid hartverwarmend en bovenal noodzakelijk. De docu is een classic coming of age-verhaal."

Wietverslaving: 'Moeilijk proces'

Nog altijd kampt Ronnie met de wietverslaving. "Het is een moeilijk proces. Het zijn eigenlijk twee levens: het ene moment ben ik aan het muziek maken en optreden en moet ik 's nachts doorwerken. Het andere moment moet ik vroeg opstaan om er voor mijn dochtertje te zijn."

Hij hoopt daarom dat er een soort van kruispunt komt, waarop hij zich meer op zijn dochtertje kan richten. "En dat ik het wilde leven dan achter me kan laten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ronnie Flex brengt documentaire uit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore