Entertainment

Leadermaker Stephen Emmer krijgt Buma Oeuvre Award

04 maart 2020 19:41 Aangepast: 04 maart 2020 20:25
Beeld © ANP

Stephen Emmer, maker van talloze bekende televisieleaders, wordt maandag bekroond met een Buma Oeuvre Award Multimedia. Hij krijgt de prijs voor zijn lange loopbaan waarin hij meer dan duizend tunes maakte voor onder meer het 'NOS Journaal', 'RTL Boulevard' en 'RTL Nieuws'.

"Zijn tunes zijn herkenbaar en vervelen niet"

Emmer is al 35 jaar actief in de mediawereld. Gedurende zijn loopbaan verwierf hij de bijnaam 'seven-minute-man', omdat er iedere zeven minuten wel een tune van hem te horen was op radio of televisie. "Hij is zonder twijfel een van de meest succesvolle Nederlandse componisten", zegt managing director Frank Helmink van Buma Cultuur. "Zijn tunes zijn herkenbaar en vervelen niet. Iedere Nederlander heeft wel eens een tune van hem gehoord. De Buma Oeuvre Award Multimedia verdient hij dan ook als geen ander", vindt hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fernando Halman gaat de Buma Awards presenteren

Stephen Emmer reageert verheugd. "Ik ben dankbaar voor deze ultieme erkenning van mijn aandeel in dit beroep, wat vóór mij nog geen echt volledig beroep was, maar mede door dit soort aanmoedigingen en ondersteuningen een mooie toekomst tegemoet gaat binnen de Nederlandse muziekwereld."

De prijs wordt maandag overhandigd tijdens de uitreiking van de Buma Awards in Hilversum. Tijdens de jaarlijkse gala-avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met prijzen in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2019. Daarnaast worden er diverse juryprijzen uitgereikt, waaronder de Lennaert Nijgh Prijs en de Buma Gouden Harp.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore