Grow

Dit is de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival

04 maart 2020 19:17 Aangepast: 05 maart 2020 08:29
Beeld © ANP

Grow, het songfestivalnummer van Jeangu Macrooy, is officieel gepresenteerd in de uitzending van het tv-programma De Wereld Draait Door. Eerder vandaag was het al uitgelekt via de Apple Music-pagina van de zanger, waar het snel weer werd verwijderd.

De organiserende omroep Avrotros besloot vervolgens het nummer vanmiddag al op Radio 2 te laten horen, nog vóór de geplande presentatie vanavond op tv.

De finale van het Eurovisiesongfestival is op 16 mei in Rotterdam. Vorig jaar won Nederland voor het eerst sinds 44 jaar met het lied Arcade van Duncan Laurence. 

Met dit liedje maken we kans om opnieuw te winnen, zegt songfestivalkenner Michiel Sampon van RTL Nieuws. "Normaal gesproken hebben gastlanden altijd een zwakke inzending om het songfestival niet twee keer op rij te hoeven organiseren. Ik heb het idee dat Avrotros met Grow een klein risico loopt dat dat wel zou kunnen gebeuren."

Rustig liedje

"Waar ik een beetje bang voor ben is dat het te langzaam op gang komt. Dat je als kijker denkt: wanneer komt het nou? Maar op buitenlandse fansites valt het erg goed. Iedereen prijst Nederland dat het zijn best doet om weer hoog te eindigen."

"Het doet me een beetje denken aan Calm after the storm, de Nederlandse inzending in 2014 van The Common Linnets. Het is een rustig liedje dat richting het einde kabbelt. Dat is een lastig soort muziek, je moet tot het einde blijven luisteren, maar het zou zomaar goed kunnen vallen. Zeker als het er mooi uitziet op het podium, net als de act destijds van Waylon en Ilse DeLange."

Calm after the storm op het Eurovisiesongfestival van 2014 in Denemarken. Calm after the storm op het Eurovisiesongfestival van 2014 in Denemarken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore