Entertainment

Rapper Flavor Flav: 'Kunt mij niet uit Public Enemy zetten'

03 maart 2020 22:27 Aangepast: 04 maart 2020 07:05

Rapper Flavor Flav, een van de oprichters die bijna 35 jaar deel uitmaakte van de Amerikaanse rapcrew Public Enemy, zegt dat hij helemaal niet uit de groep kan worden gezet. Flav, wiens echte naam William Jonathan Drayton is, claimt dat hij mede-eigenaar van de bandnaam en gelijkwaardige partner van het bedrijf van de groep is.

"Ik doe niet aan politiek"

Hij werd zondag door de rest van de groep ontslagen na een ruzie met Chuck D, in de jaren '80 mede-oprichter en boegbeeld van de groep. De ruzie ging over een optreden van de groep bij een verkiezingsbijeenkomst van presidentskandidaat Bernie Sanders zondag.

Op het affiche stond dat Public Enemy zou komen optreden, terwijl Flavor Flav niet mee zou rappen. Flav heeft presidentskandidaat Bernie Sanders gesommeerd geen reclame meer te maken dat Public Enemy komt optreden bij bijeenkomsten.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Video: Flavor Flav voor één dag weerman

"Ik doe niet aan politiek. Chuck D is de politicus van de groep, en ik ben degene die met de komische verbale kwinkslagen voor het entertainment zorgt. We bouwen al meer dan 35 jaar aan deze erfenis, en ik wil dat het doorgaat. Ik wil echt Public Enemy behouden, en de enige manier waarop dit blijft bestaan is met mij en Chuck. Zonder Chuck kan het niet. Zonder mij kan het ook niet", aldus Flav in zijn reactie.

De rapper (60) die altijd met een klok om zijn hals optreedt, reageerde in een interview met het Amerikaanse TMZ naar aanleiding van het nieuws van zijn vertrek.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Flavor Flav riskeert celstraf

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore