Entertainment

Willeke Alberti heeft songfestivaljurk uit 1994 teruggevonden

03 maart 2020 12:05 Aangepast: 03 maart 2020 13:22
Beeld © ANP

Willeke Alberti kan in mei tijdens het Eurovisiesongfestival de zwarte fluwelen jurk dragen die zij droeg tijdens haar optreden in 1994. De 75-jarige zangeres deed toen voor Nederland mee met het nummer 'Waar is de zon'.

De zangeres had zich voorgenomen de jurk in Rotterdam te gaan dragen, maar kwam er achter dat ze hem had weggeven voor een veiling. Daarom deed zij in het Radio 5-programma Volgspot een oproep of degene die de japon toentertijd kocht zich zou willen melden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Willeke Alberti valt op podium, maar maakt het goed

Dit gebeurde dinsdagochtend, toen Alberti een telefoontje ontving uit Groningen. "De meneer had de jurk gekocht voor zijn vrouw en dochter die hem twee keer hebben gedragen", vertelt de dolgelukkige artieste aan BuzzE. "Hij wilde hem met liefde aan mij teruggeven. Ik ga binnenkort een keer langs om hem te halen."

De zangeres gaf de jurk van ontwerper Paul Schulten mede weg omdat ze hem niet meer paste. Maar omdat ze de afgelopen jaren flink is afgevallen, kan Alberti het unieke kledingstuk nu weer aan. "En hij heeft toch flinke nostalgische waarde voor me", voegt ze daar aan toe. "Namens Nederland meedoen aan het songfestival is en blijft een van de hoogtepunten uit mijn carrière."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Willeke Alberti kijkt niet op tegen de dood

Willeke Alberti is in mei als oud-deelnemer bij de finale van het evenement in Ahoy aanwezig.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore