Entertainment

Exclusieve foto's Marilyn Monroe onder de hamer

02 maart 2020 12:02 Aangepast: 02 maart 2020 13:22

Een exclusieve fotoset met kiekjes van Marilyn Monroe gaat binnenkort onder de hamer. Tot woensdagavond kunnen fans met diepe zakken via de veilingsite van RR Auction bieden op de originele foto's van de legendarische actrice.

De kiekjes zijn in 1952 geschoten door de Canadese journalist Jock Carroll op de set van de film Niagara, waarin Marilyn de hoofdrol speelde. De set bevat in totaal 227 foto's waarvan er 198 met Marilyn zelf bijzitten. Het merendeel van de set bestaat uit negatieven die nog ontwikkeld kunnen worden. Dat betekent dat degene die bij het veilinghuis het meeste geld neerlegt, de eigenaar wordt van de rechten op de foto's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Hilton brengt een ode aan Marilyn Monroe

De fotograaf gaf de eigendomsrechten voor zijn dood namelijk door aan zijn zoon en die heeft gezegd ze over te dragen aan de koper van de foto's. Voor commerciële publicatie en verkoop moet dan eerst nog wel toestemming aan Marilyn's familie worden gevraagd.

De fotoset wordt niet goedkoop, want volgens entertainmentwebsite TMZ verwacht het veilinghuis dat de kiekjes uiteindelijk voor ongeveer 50.000 dollar onder de hamer zullen gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoofdrol Soy Kroon in Marilyn Monroe-musical

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore