Ga naar de inhoud
Entertainment

Zieke Touriya Haoud strooit met positiviteit

Beeld © Getty Images

Touriya Haoud (42) gaat door een zware periode. Begin februari kreeg ze te horen dat ze lymfeklierkanker heeft. Toch laat de actrice en model zich niet uit het veld slaan.

"Een gewone zondag"

Ondanks alle tegenslagen schittert Touriya met een grote glimlach op Instagram. Ook haar zoontje Cavan van tien, poseert zorgeloos naast zijn moeder. "Een pruik, turban... mijn zoon en een gewone zondag", schrijft ze positief bij het familiekiekje.

Touriya
Lees meer:
Touriya Haoud: 'Sylvie heeft me niet gebeld na slechte nieuws'

Eerder werd Touriya al overspoeld met liefde toen ze het nieuws naar buiten bracht. "Ik wou dat ik iedereen één voor één kon antwoorden (...) Bedankt dat jullie voor me bidden. Het gaat een reis worden, maar ik hoop jullie te kunnen inspireren tijdens mijn genezing", schreef ze toen op haar Instagram. 

Uit het kamp van Sylvie Meis, haar voormalig beste vriendin, bleef het echter stil. "Ik heb wel even gedacht misschien belt of appt ze me wel. In zulke situaties kunnen bepaalde dingen een andere wending krijgen. Maar nee, ik heb niks gehoord. Het is ook goed zo, er is natuurlijk veel tussen ons gebeurd. Het blijft echt jammer hoe het gelopen is", zo vertelde Touriya aan Weekend.

Lymfeklierkanker
Lees ook:
Lymfeklierkanker geconstateerd bij Touriya Haoud

De kanker zit volgens haar woordvoerder in haar nek, borst en longen. De actrice ondergaat de komende tijd een intensieve chemokuur. Vorige maand had ze haar eerste behandeling. Haar woordvoerder liet weten dat Touriya hoopvol is dat de behandeling aanslaat.