Entertainment

Uitgestelde show Duncan Laurence gaat er heel anders uitzien

02 maart 2020 07:33 Aangepast: 02 maart 2020 08:54
Beeld © ANP

Bij de van maart naar november verplaatste Ziggo Dome-show van Duncan Laurence (25) zijn geen staanplaatsen. Het concert wordt een zogeheten 'seated-show' waarbij er stoelen op het veld worden gezet, blijkt uit informatie die ticketverkoper Eventim heeft gestuurd naar mensen die al een kaartje hadden.

Waarom er voor is gekozen om iedereen te laten zitten, is niet duidelijk. Mogelijk is er een verband met feit dat de show vooralsnog niet uitverkocht is. Concertorganisator Friendly Fire wil niet reageren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Duncan Laurence moet weer concert verplaatsen

Duncan maakte donderdag bekend dat hij het concert dat hij op 26 maart in de Ziggo Dome zou geven heeft verplaatst naar 17 november. Hij wil in de tussentijd nieuwe nummers maken. "Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik iets meer tijd nodig heb om een show te kunnen geven die jullie verdienen", zo liet Duncan weten.  

"Music first’ is altijd mijn motto geweest, dat is waar ik nu mee bezig ben. Muziek op nummer één zetten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sloveense komiek gaat viral met bizarre Duncan Laurence-imitatie

De show in Amsterdam werd nog geen week na Duncans overwinning in Tel Aviv aangekondigd omdat de tickets voor zijn elf clubshows in Nederland binnen mum van tijd weg waren. De songfestivalwinnaar zou de eerste artiest in Nederland ooit zijn die zo'n grote zaal als de Ziggo Dome vol zou krijgen met slechts twee uitgebrachte singles. Een album lijkt ondertussen nog ver weg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence last van zuurstoftekort bij geboorte

Een 'seated-show' is overigens niet uniek. Bij shows van Adele moeten mensen bijvoorbeeld al jaren 'verplicht' zitten. Ook artiesten als Shawn Mendes en Harry Styles kozen er recentelijk voor.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore