Entertainment

Dit is de winnaar van The Voice of Holland

28 februari 2020 22:38 Aangepast: 28 februari 2020 22:40
Beeld © William Rutten

Sophia Kruithof (team Anouk) heeft het tiende seizoen van 'The Voice of Holland' gewonnen. De zangeres versloeg in de finale drie andere artiesten: Emma Boertien (team Waylon), Daphne van Ditshuizen (team Ali) en Stef Classens (team Waylon).

"Ik weet zeker dat jij als zangeres je weg gaat vinden"

De zeventienjarige zangeres maakt al wekenlang indruk met haar engelachtige stem. Ze is dan ook het pareltje uit het team van Anouk. Door haar breekbare stem veroverde ze ieder optreden weer de harten van de kijkers. Haar laatste optreden van dit seizoen was het nummer 'Alaska', wat ze zelf schreef. Ook met dit nummer pakte ze iedereen weer in. Coach Anouk (44) was ook erg onder de indruk. "Het is zo'n mooi nummer. Dat jij dat op jouw leeftijd al hebt geschreven, is fantastisch. Ik weet zeker dat jij als zangeres je weg gaat vinden."

 

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Martijn Krabbé: 'The Voice-ruzie speelde al veel eerder'

Toen Sophia hoorde dat zij de winnaar was van The Voice of Holland 2020 was, kreeg ze direct een knuffel van haar coach Anouk. "Wow", was het eerste woord dat ze uitbracht. "Dank jullie wel", vervolgde ze. Sophia is met de winst de opvolger van Dennis van Aarssen, die in het negende seizoen met de titel aan de haal ging. 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Lil’ Kleine geeft duidelijkheid over toekomst bij The Voice

Wie dit jaar veel kritiek ontving, is coach Lil' Kleine (25). Veel kijkers vinden het commentaar dat hij de talenten geeft te eenvoudig is. Daarnaast had hij gedurende dit seizoen ook nog een aanvaring met coach Anouk (44). Ook in deze kwestie kon de rapper op weinig steun van de kijkers rekenen. In RTL Boulevard heeft hij verteld hoe hij zijn toekomst bij de zangcompetitie zit. Dat zie je in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore