Ga naar de inhoud
Entertainment

Deze vijf dingen zijn veranderd in het nieuwe Temptation-seizoen

Beeld © RTL

'Temptation Island'? Zeg maar gerust 'Classy Island'. Uit de drie afleveringen die gisteren in één klap op Videoland zijn gezet, kunnen we nu al concluderen dat er het één en ander is aangepast aan het format van het realityprogramma. De volgende vijf positieve veranderingen vallen op.

Het ultieme liefdesprogramma gaat er dit seizoen anders aan toe dan voorgaande jaren. Ja, er wordt getwerkt en ja, er gaan mensen vreemd. Maar niet eerder zag je de volgende dingen in een aflevering van Temptation Island. 

1. De incheckbalie

De koppels maakten nooit zo vroeg in het programma kennis met de mannelijke en vrouwelijke singles. Nadat de tortelduifjes voor het eerst praten met presentatoren Annelien en Rick, checken ze in bij twee verleiders óf verleidsters. Op dit moment realiseren de stellen zich nog niet dat dit de  personen zijn die het hen de komende tijd heel moeilijk zullen maken. Er wordt geen één keer lelijk over elkaar gesproken en dat is zeker voor het eerst in het programma. 

Twist
Lees ook:
Twist in nieuw seizoen Temptation Island zorgt voor drama

2. De diavoorstelling 

Denk je rustig bij te komen van je jetlag op de hotelkamer, verschijnt er ineens een digitale versie van een smoelenboek op het televisiescherm. Alle singles worden middels foto's voorgesteld aan de koppels. Dit is het moment dat bij sommigen het kwartje valt: ze hebben al twee van de singles tien minuten daarvoor al ontmoet. 

Temptation
Lees ook:
Temptation Island pakt uit met start nieuwe seizoen

3. De eerste nacht

Het is in dit seizoen nieuw dat de stelletjes één voor één hun entree in de luxueuze villa's maken. Normaal gesproken ontmoeten de presentatoren de koppels natuurlijk op het strand, waarna de mannen en vrouwen gezamenlijk hun intrek nemen. Bovendien krijgen de stellen de tijd om te acclimatiseren. Ondanks de confrontatie (zie het volgende punt) slapen ze deze avond niet met de singles onder één dak. Die maken pas de volgende dag hun opwachting. 

Temptation
Lees ook:
Temptation Island krijgt nóg een extra seizoen

4. De voorstel borrel

De confrontatie tussen de singles en de kandidaten gaat er normaal gesproken heftig aan toe. Dit jaar doet Temptation Island niet aan uitspraken uit vorige seizoenen als "In je punani, b*tch" en "Ik ga vieze dingen met je meisje doen". Het hoge testosteron-level wordt ingeruild voor dat van een gemoedelijke borrel. De mannen maken op een vriendelijke manier kennis met de mannelijke verleiders en de vrouwen met de vrouwelijke singles.

Peter
Lees ook:
Peter van der Vorst: 'Temptation Island gooi je niet weg'

5. De gong

Deze keer geen vuurwerk als één van de kandidaten de mist in gaat. Dat spectaculaire tafereel maakt plaats voor een slag op een gong. Wordt er op de gong geslagen, dan weet iedereen dat er iemand in de andere villa over de schreef gaat. 

Eerste
Lees ook:
Eerste heftige beelden Temptation Island uitgelekt

Kijk iedere woensdag een nieuwe Temptation Island-aflevering om 20.30 uur op RTL 5 of kijk vooruit via Videoland. 

Temptation Island begint met enorme verrassing

01:02