Entertainment

Justin Timberlake en SZA bundelen krachten voor Trolls-single

26 februari 2020 19:06 Aangepast: 26 februari 2020 19:50
Beeld © YouTube-kanaal Justin Timerblake

Justin Timberlake en zangeres SZA hebben woensdag hun nieuwe single en video The Other Side uitgebracht. Het is de eerste single van de soundtrack van de aankomende nieuwe film Trolls World Tour, het vervolg op de succesvolle animatiefilm Trolls uit 2016. Trolls World Tour gaat op 22 april in de Nederlandse bioscopen in première. Op 13 maart verschijnt de soundtrack.

"Een leuke uitdaging die nog spannender werd gemaakt door te werken met de andere geweldige artiesten"

The Other Side werd speciaal voor de film geschreven door onder meer Justin Timberlake en singer-songwriter SZA zelf, meldt Sony Music.

De energieke video van The Other Side, waarin we SZA en Justin door een fisheye lens zien dansen, is een ode aan de hiphop-clips uit de jaren 90. Daarvoor zijn volgens de Amerikaanse zanger veel creatieve professionals uit verschillende genres en disciplines bijeengebracht. "Het creëren van iets dat de film dient, terwijl het er ook apart van kan staan, was een leuke uitdaging die nog spannender werd gemaakt door te werken met de andere geweldige artiesten die ons hebben geholpen dit samen te stellen", zegt Justin over de single en video.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jessica Biel eert jarige 'eeuwig jonge' Justin Timberlake

Naast The Other Side schreef en produceerde Justin Timberlake nog veel meer tracks voor de film. Aan de soundtrack werken meer artiesten mee, onder wie Kelly Clarkson, Anderson .Paak, Mary J. Blige, Anna Kendrick, George Clinton, Dierks Bentley en Anthony Ramos.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beveiliging Justin Timberlake aangesterkt na incident

Voor Trolls uit 2016 schreef Justin onder meer het nummer Can't Stop The Feeling. Dat nummer werd de bestverkochte track van 2016 en won onder meer een Grammy voor beste filmsong. Het nummer werd ook genomineerd voor onder meer een Oscar en een Golden Globe.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore