Entertainment

Drie Love Island-gezichten stapten uit het leven: 'Haal het van de buis'

23 februari 2020 16:05 Aangepast: 23 februari 2020 16:14
Beeld © Getty Images

Het overlijden van Love Island-presentatrice Caroline Flack (40) zorgde voor vele geschokte reacties in Groot-Brittannië. Zeker omdat het niet de eerste keer is dat een Love Island-gezicht zichzelf van het leven beroofd. In twee jaar tijd stapten eerder al deelnemers Sophie Gardon (32) en Mike Thalassitis (26) uit het leven.

"Hoeveel families moeten er nog vernietigd worden voor ze inzien dat dit niet kan?"

“Heel dat circus moet van de buis worden gehaald”, aldus Deborah, de moeder van de in 2018 overleden Sophie. “Caroline was de zoveelste die verscheurd werd door al die negatieve aandacht. Hoeveel families moeten er nog vernietigd worden voor ze inzien dat dit niet kan?”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Familie overleden Caroline Flack deelt emotionele laatste bericht

Het zou niet de eerste keer zijn dat ITV, de zender waarop Love Island te zien is, een tv-programma van de buis haalt. Eerder werd The Jeremy Kyle Show al gecanceld nadat een van een van de gasten zichzelf beroofde van het leven nadat hij in het programma verscheen. “Waarom kunnen ze dat ook niet met Love Island doen? Telkens als ik er reclame voor zie, draait mijn maag om. Dan denk ik gelijk weer aan wat ons toen overkomen is.”

Volgens Deborah is het getuigt het doorzetten van Love Island van weinig respect richting de nabestaanden. Sophie stapte uit het leven vanwege alle negatieve reacties die ze kreeg naar aanleiding van het programma. Volgens haar moeder was de zender allesbehalve meelevend. “Ze namen geen contact op na de dood van Sophie. Ik ben ervan overtuigd dat ze een posttraumatische stressstoornis heeft overgehouden. (...) Je kind verliezen is het pijnlijkste dat je ooit kan meemaken. En hoeveel ouders hebben hun kinderen nu al verloren door dit belachelijke circus? Laten we er alsjeblieft gewoon mee stoppen...”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Love Island trekt minder kijkers na overlijden Caroline Flack

Deborah heeft weinig hoop dat het programma zal worden afgeschaft, maar wil wel bereiken dat de ITV wettelijk verplicht wordt om de kandidaten en medewerkers gratis pyschologische hulp aan te bieden. Zowel tijdens als na afloop van het programma. Online loopt momenteel een petitie met de hashtag #Carolineslaw.  

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of 113.nl Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore