Ga naar de inhoud
Entertainment

Teleurgestelde kijkers raken niet uitgepraat over WIDM

Beeld © AVROTROS Wie is de Mol? 22-02-2020

Natuurlijk zijn de opdrachten en de jacht naar de Mol het leukste om te zien in ‘Wie is de Mol?’, maar toch heerst dankzij de executie flink wat frustratie bij de kijkers.

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de meest recente aflevering van ‘Wie is de Mol?’

Nu de finale steeds dichterbij komt en er nog maar vijf kandidaten in het spel zitten, wordt de spanning bijna om te snijden. Nadat we vorige week nog afscheid namen van Claes Iversen, kunnen we niet wachten om te weten wie de volgende kandidaat is die zijn of haar biezen moet pakken. Voor wie hoopte een van de kandidaten te kunnen wegstrepen werd echter flink teleurgesteld.

Oud
Lees ook:
Oud WIDM-Jeroen: ‘Als hij de Mol is, hadden ze dit nooit laten zien’

Na een onduidelijk en verwarrende eerste opdracht is de toon alweer gezet. In een grote fabriekshal reden verschillende wagentjes rond en het was aan de kandidaten de taak om deze goed te observeren. Er was echter helemaal geen sprake van etherdiscipline, en er kwam dan ook (wederom) geen geld in de pot.

Gelukkig was daar de befaamde laseropdracht, met ook dit keer weer een twist. Ditmaal moeten de kandidaten het namelijk opnemen tegen niemand minder dan de Mol. De deelnemers moesten een voor een het veld betreden en proberen om zoveel mogelijk targets te raken, terwijl de Mol de kandidaat probeert tegen te werken. Maar hoeveel geld er uiteindelijk is binnengehaald krijgen we pas te horen in de finale.

Als derde opdracht moesten de kandidaten zoveel mogelijk foto’s zien te maken, samen met de lokale bevolking. Rik somt van wie de kandidaten een foto moeten maken, maar deed dit maar een keer. Uiteindelijk weten de kandidaten, op hilarische wijze, 400 euro op te halen.

WIDM-Claes
Lees ook:
WIDM-Claes schreef aanwijzingen op in het Deens

“Maak je op voor test en executie”, klonken ook dit keer weer de befaamde woorden van Rik. Maar er heeft nog nooit zo’n ingewikkelde executie plaatsgevonden. Niet iedereen kreeg zijn of haar scherm te zien en het resulteerde er dan ook in dat er niemand naar huis hoefde, tot frustratie van de kijkers.