Entertainment

Daniel Craig heeft hekel aan term 'Bond-girls'

21 februari 2020 18:48 Aangepast: 21 februari 2020 19:10
Beeld © ANP

Daniel Craig vindt het maar niks dat de liefjes van 007 'Bond-girls' worden genoemd. De 51-jarige acteur, die vijf keer in de huid kroop van James Bond, omschrijft de vrouwen in de films zelf dan ook niet zo. Dat vertelt hij in het tijdschrift Vanity Fair.

"Het vreet energie en ik word ouder"

Wat de reden is dat Daniel de term zelf niet gebruikt voor zijn tegenspeelsters legt hij niet uit. "Het is gewoon dat ik geen serieus gesprek met iemand kan voeren als er wordt gesproken over Bond-girls."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

MoMA zet Daniel Craig-expositie op voordat hij stopt als 007

De acteur weet waar hij het over heeft. Daniel is met de aankomende film No Time to Die de 'langstzittende' Bond sinds de eerste film uit 1962. Hij speelde de beroemde spion vijf keer in een tijdspanne van meer dan veertien jaar. Zijn debuut maakte hij in 2006 met Casino Royale, daarna volgden Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) en Spectre (2015).

Na No Time to Die, die in april verschijnt, is Daniel klaar met 007. De acteur vertelde eerder dat het zijn laatste film wordt. "Het is een van de meest intense en bevredigende dingen die ik ooit heb gedaan, maar het vreet energie en ik word ouder."

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore