Ga naar de inhoud
Entertainment

Fajah Lourens last acteerstop in

Beeld © ANP

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Daarom heeft Fajah Lourens (38) haar acteercarrière nieuw leven ingeblazen met de actiefilm 'Suriname'. Toch is het maar van korte duur, want aan NU.nl laat de actrice weten dat dit voorlopig haar laatste acteerklus is. 

"Misschien dat ik een keer een krankzinnig iemand mag spelen"

Fajah speelt in de film Nadia, het vriendinnetje van iemand die in de drugscène zit. En zij wil die waren maar al te graag afnemen. Hoewel de actrice de rol helemaal eigen heeft gemaakt, zou de rol in eerste instantie worden vertolkt door Imanuelle Grives. Zij werd in augustus opgepakt in België omdat zij drugs verkocht op festival Tomorrowland, waarna Fajah de rol van haar overnam. 

Fajah
Lees ook:
Fajah Lourens wil geen kinderen met nieuwe vriend

Het was voor de schrijfster van het Killerbody Dieet een tijdje geleden dat ze op een filmset stond. Daarom duurde het ook even voordat ze volledig in de rol zat. Helemaal omdat alles zo last minute was. "Het moment dat ik mijn personage helemaal doorhad, vond pas op de set plaats", vertelt ze in het interview. "Normaal gesproken lees je het script en heb je al bepaalde gedachten bij je personage. Dat was nu niet het geval. We hebben ook niet gerepeteerd. Het was meer zo van: begin maar, doe maar."

Of ze de smaak nu te pakken heeft? Dat niet. Andere dingen hebben nu haar prioriteit. "Volgend jaar word ik 40, dan breng ik het vierde Killerbody-boek uit. Daarna wil ik veertig voorstellingen spelen waarin ik mijn levensverhaal vertel", aldus de fitnessgoeroe. Daarna zou ze eventueel weer openstaan voor acteerwerk. "Misschien dat ik een keer een krankzinnig iemand mag spelen."

Shirma
Lees ook:
Shirma Rouse gaat strijd tegen de kilo's aan met Fajah Lourens

Suriname gaat over Righter, die wordt geconfronteerd met zijn criminele verleden als hij besluit zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap in Suriname. Met zowel justitie als het criminele circuit op zijn hielen, leidt de strijd om de macht tot een psychologisch schaakspel waarin de spanning alleen maar toeneemt.