Entertainment

Advocaten reageren op beweerde moordplannen Taghi

20 februari 2020 19:00 Aangepast: 20 februari 2020 19:26
Beeld © ANP

In geheime dossierstukken die RTL Boulevard heeft ingezien, valt te lezen dat Ridouan Taghi volgens de politie ook de bekende Amsterdamse crimineel Danny K. op een dodenlijst heeft staan. Daarnaast zou Taghi het hebben gemunt op Dino Soerel en Sjaak Burger. RTL Boulevard besteedt hier vandaag, donderdag 20 februari, aandacht aan in de uitzending. Danny K. is bij het grote publiek bekend door zijn link met Willem Holleeder en door zijn relatie met de ex van Patrick Kluivert, Angela van Hulten.

Omdat zowel Taghi als Danny K. een cliënt is van advocaat Inez Weski hebben we haar om een reactie gevraagd over deze bewering: onder meer wat zij hiervan weet en of in haar geval sprake is van belangenverstrengeling. Haar reactie is onderaan dit artikel te lezen.

Daarnaast heeft RTL Boulevard inzage gehad in deelonderzoek Duif in strafzaak Eris, waarin leden van motorclub Caloh Wagoh worden verdacht van ernstige strafbare feiten, zoals moord en opdracht geven tot moord. In deelonderzoek Duif wordt beschreven hoe een gedetineerde vanuit de groep Taghi geld kreeg aangeboden om Dino Soerel in 2017 in zijn cel in Heerhugowaard te vermoorden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ridouan Taghi weigert naar rechtbank te komen

Advocaat Nico Meijering staat zowel Dino Soerel als Mohammed R. uit het kamp van Ridouan Taghi bij. Ook hem hebben we in het kader van wederhoor vragen voorgelegd. Deze vragen en zijn antwoorden zijn hieronder in z’n geheel te lezen.

Uit deelonderzoek Duif zou blijken dat een persoon uit de groep Ridouan Taghi geld kreeg aangeboden om Dino Soerel te vermoorden. In hoeverre klopt dit?

"Is mij niet bekend. Indien het om TCI-info gaat weet u dat vaak genoeg het gestelde niet waar blijkt te zijn"

Heeft u ooit van Dino Soerel iets over het bovenstaande gehoord?

"Nooit"

U staat ook Mohammed Razzouki bij, uit dezelfde groep van Ridouan Taghi. Heeft u van hem ooit iets gehoord hierover?

"Cliënt maakt geen deel uit van welke “groep” dan ook. Nooit iets over gehoord"

U staat zowel Dino Soerel als Mohamed Razzouki bij, uit veronderstelde verschillende kampen. Is dat gebruikelijk in de advocatuur om cliënten bij te staan aan beide zijden van een conflict?

"U trekt ten onrechte de conclusie dat er sprake zou zijn van kampen en een conflict."

"In zijn algemeenheid en dus volledig los van de personen die u noemt: soms komen in een ziekenhuis mensen terecht die het minder goed met elkaar kunnen vinden, maar noodzakelijke behandeling krijgen. Zo werkt het ook in de advocatuur wat betreft noodzakelijke rechtsbijstand."

Zou er hierdoor ook sprake kunnen zijn van belangenverstrengeling? Hoe ziet u dat?

"Van “belangenverstrengeling” spreekt men in de advocatuur indien sprake is van tegenstrijdige belangen in zaken die behartigd worden. Bijvoorbeeld twee cliënten bijstaan die tegen elkaar verklaren of zowel de werkgever als de werknemer bijstaan in een arbeidsconflict."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Peter R.: 'Ik heb het niet gemund op Meijering en Ficq'

Hieronder is de reactie van Inez Weski op onze vragen te lezen:

“In reactie op uw vragen kan ik u meedelen, dat geen sprake is van enigerlei belangenverstrengeling en in deze voor het overige moet wijzen op mijn wettelijke geheimhoudersplichten ten aanzien van zowel dhr. K als dhr. Taghi.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore