Entertainment

Marie Verhulst gaat Samson & Marie 'ondeugender' maken

20 februari 2020 15:03 Aangepast: 20 februari 2020 15:34
Beeld © ANP

Marie Verhulst (24) neemt vanaf april het stokje over van haar vader, en wordt het 'extra' baasje van televisiehond Samson. "Ik wil het programma meer pit geven en ook wat ondeugender maken," vertelt Marie aan BuzzE.

"Ik wil de magie behouden die Samson al dertig jaar lang om zich heen heeft"

Het was al langer bekend dat Gert Verhulst zou stoppen met zijn iconische kindershow Samson en Gert, maar uiteindelijk werd eind vorig jaar pas bekendgemaakt dat zijn dochter de nieuwe rol op zich zou nemen. "Ik vind het heel erg spannend, en ik voel me ook vereerd dat het aan mij is gevraagd," zegt de dochter van. "Je neemt wel echt iets op je wat heel veel heeft betekend voor Vlaanderen en Nederland."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Gert Verhulst geeft riempje Samson over aan nieuw baasje

Het Studio 100-programma over een alleenstaande man en zijn hond maakte zijn debuut in 1990 in Vlaanderen, en twee jaar later in Nederland. Nu, dertig jaar later, is het programma ook wel toe aan verandering. "Ik ben een meisje, dat verandert sowieso de dynamiek. Samson en Gert waren meer vader en kind, ik en Samson zijn meer broer en zus."

Volgens Marie is het televisielandschap erg veranderd sinds het originele programma werd uitgezonden. Of de diversiteit van de cast ook mee gaat veranderen is nog onbekend. "Voor mij is altijd iedereen welkom, ik vind vernieuwen ook belangrijk. Ik wil de magie behouden die Samson al dertig jaar lang om zich heen heeft. Of we nieuwe afleveringen gaan maken en hoe dat eruit zou komen te zien is nog onbekend. We moeten nog gaan nadenken over wat kan en wat niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Gert Verhulst kondigt allerlaatste show met Samson aan

Eerder werd al bekend dat Gert niet dood of op vakantie zal gaan, dus hij laat Samson niet achter. "Ik ben gewoon het 'extra baasje'. Het zou zomaar kunnen dat Samson in het weekend langs Gert komt, maar dat zien we niet." Gert zal waarschijnlijk niet te zien zijn in afleveringen: "Stoppen is stoppen," zegt zijn dochter daarover. Samson is wel tevreden met zijn nieuwe baas. "Samson is heel blij en vrolijk. Ik zorg goed voor hem, hij komt niets tekort."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marie Verhulst onthult eerste details samenwerking met Samson

Marie gaat net zoals haar vader liedjes zingen en optreden met Samson. "Ik heb mezelf nooit als zangeres beschouwd. Het is gewoon leuk om samen te zingen en op te treden. We gaan ook de oude liedjes pimpen, ons eigen dingen ermee doen." Deze zomer brengen Samson en Marie een nieuw liedje uit, waarmee ze ook gaan optreden in Plopsaland De Panne. De eerste single van het duo kwam eind vorig jaar uit.

Naast haar rol in de kindershow, werkt Marie veel achter de schermen. Ook werkt ze aan een nieuw kookprogramma met kinderen. Dat ze al die dingen combineert, vindt ze niet gek. "Mijn vader heeft dertig jaar lang niks anders gedaan dan dingen combineren, dus voor mij is alles mogelijk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore