Ga naar de inhoud
Entertainment

WIDM-Claes schreef aanwijzingen op in het Deens

Beeld © AVROTROS

In 'Wie is de Mol?' gaan kandidaten de laatste jaren steeds verder voor het verkrijgen van jokers, vrijstellingen en informatie. In het vorige seizoen is zelfs een keer een joker van iemand gestolen. Daarom doet kandidaat Claes Iversen (42) er dit jaar alles aan om zijn informatie veilig te houden. Zo schrijft hij zijn aanwijzingen in het Deens op in zijn molboekje.

"Op een gegeven moment wilde ik sommige informatie voor mezelf houden"

Deze ontboezeming doet de modeontwerper in de Wie is de Mol?-podcast van Annemieke Schollaardt (40) en Rik van de Westelaken (48). Claes begon in eerste instantie gewoon met Nederlands schrijven in zijn molboekje. "Op het eind (van mijn deelname, red.) begon ik pas meer met strategie te werken", legt hij uit.

Zó
lees meer:
Zó stak die onbegrijpelijke vak-opdracht in WIDM in elkaar

"Op een gegeven moment wilde ik sommige informatie voor mezelf houden. Toen ben ik alles in het Deens op gaan schrijven", bekent Claes. Op die manier wilde hij voorkomen dat andere kandidaten wat aan zijn molboekje zouden hebben, mochten ze die van hem ontnemen. 

Claes heeft ook een theorie waarom hij in de laatste uitzending het veld moest ruimen. "In de test merkte ik gewoon dat ik een hele hoop dingen niet had gezien. Dat zul je altijd houden. Sommige mensen letten op bepaalde dingen, anderen op andere dingen."

Praat
lees ook:
Praat Leonie ter Braak hier haar mond voorbij over WIDM?

Al met al kijkt Claes tevreden terug op zijn WIDM-avontuur. "Vooral de eerste opdracht vond ik erg indrukwekkend. En om deel uit te mogen maken van dit jubileumseizoen, vind ik echt een eer. Ik heb echt genoten van dit seizoen en ik ben trots op hoe ver ik ben gekomen. Natuurlijk had ik willen winnen, maar het is nu ook al een prestatie op zich."

Wie wél nog in het spel zit, is Miljuschka Witzenhausen (34). De televisiekok vertelt in onderstaande video hoe zij het avontuur ervaren heeft.

Miljuschka vond Wie is de Mol? een grote uitdaging

00:53