Entertainment

Eetstoornis leidde tot overdosis Demi Lovato

19 februari 2020 03:24 Aangepast: 19 februari 2020 07:58
Beeld © Getty Images

Volgens Demi Lovato (27) was de fatale dag waarop ze bijna bezweek aan een overdosis drugs te wijten aan een eetstoornis waarmee de zangeres jarenlang kampte. Dit vertelde ze in de podcast ‘Pretty Big Deal’.

“Ik heb mezelf in de afgrond gestort door veel te fanatiek te sporten en mezelf op strenge diëten te zetten”

De zangeres werd in juni 2018 met spoed naar de eerste hulp in een ziekenhuis in Los Angeles gebracht, nadat ze een te heftige combinatie van drank en drugs tot zich had genomen, wat haar bijna haar leven kostte. Volgens haar kwam dat doordat ze constant bezig was met haar uiterlijk en zich suf trainde om er maar goed en slank uit te zien. "Ik heb mezelf in de afgrond gestort door veel te fanatiek te sporten en mezelf op strenge diëten te zetten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Demi Lovato sluit donkere periode af met nieuwe tattoo

"Als je geen mensen om je heen hebt die de signalen van een eetstoornis kunnen signaleren, dan gaat het mis. Ik had iemand nodig die me vertelde dat drie keer per dag naar de sportschool gaan misschien wel een tikkie overdreven was. Maar die had ik niet. Ik woonde bijna in die sportschool. Had daar vergaderingen met mensen, at daarna een klein beetje en ging vervolgens weer door met obsessief trainen. Dat is niet hoe geluk zou moeten zijn, dat is geen vrijheid," aldus Demi.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Demi Lovato wist niet of ze ooit weer zou optreden na overdosis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore