Entertainment

Gordon cancelt theaterinterview met Marc de Hond

17 februari 2020 21:20 Aangepast: 17 februari 2020 22:13

Gordon (51) heeft vijf dagen van tevoren een ‘gastoptreden’ in de theatervoorstelling van Marc de Hond (42) afgezegd. De ex-zanger zou de theatermaker vrijdag interviewen over zijn leven, in het kader van een bijzondere reeks publieke gesprekken die De Hond opneemt voor zijn kinderen.

"Veel fans hebben speciaal voor hem een kaartje gekocht"

Omdat er weer kanker bij hem is geconstateerd, wil De Hond met de bijzondere tournee een audiovisueel portret van zichzelf maken voor zijn kinderen. Op die manier kunnen James (1) en Livia (3) later hun vader leren kennen, ook als hij zelf "niet zo oud word als ik zelf wel hoop".

Bijna dertig BN’ers doen belangeloos mee aan het project, onder wie Eva Jinek, Janine Abbring, Humberto Tan, Paul de Leeuw, Claudia de Breij en Eric Corton. Ook Gordon had zijn medewerking toegezegd, voor de voorstelling van vrijdag aanstaande in het Overijsselse Rijssen. Maar na het voorgesprek op zondag, liet Gordon volgens De Hond opeens weten "geen klik" te voelen en van zijn medewerking af te zien.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Gordon zegt na jaren sorry voor racistische grap in HGT

Een woordvoerder van Gordon liet maandagavond weten dat de ex-zanger "opeens naar het buitenland toe moet". Meer toelichting wil zij niet geven. De Hond stelt het erg jammer en vervelend te vinden dat Gordon plotseling van zijn medewerking afziet. "Veel fans hebben speciaal voor hem een kaartje gekocht", stelt de theatermaker. "Het spijt me enorm dat we al die mensen nu moeten teleurstellen." De Hond kan nog niet zeggen wie Gordon gaat vervangen.

De winst van de productie wordt gedoneerd aan een project ten behoeve van de bestrijding van blaaskanker. De speellijst van Voortschrijdend inzicht, zoals het project is gedoopt, is te vinden op de website van De Hond.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Gordon recht in zijn ziel geraakt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore