Entertainment

'Media niet de schuld van breuk tussen André en Bridget'

17 februari 2020 17:05 Aangepast: 17 februari 2020 17:41
Beeld © Instagram @bridgetmaasland

André Hazes en Bridget Maasland mogen en kunnen de media niet de schuld geven van hun relatiebreuk. Dat stelt mediahistoricus Huub Wijfjes, verbonden aan de universiteiten van Groningen en Amsterdam, in een reactie op de verwijten die het koppel bij de bekendmaking van hun scheiding maakten.

"Ze hadden er ook voor kunnen kiezen, zoals andere BN’ers doen, om hun liefde in enige bescheidenheid te tonen"

"Het zijn twee mensen die hun hele bestaan hebben opgehangen en georganiseerd op hun presentatie in de media", oordeelt Huub. "Ze hebben hun carrière voor een belangrijk deel aan die aandacht te danken. Ze delen dag in dag uit vrijwel alles via sociale media en voeden de media doorlopend als het hen goed uitkomt. Dan móeten ze weten dat die manier van werken ook nadelen heeft; sommige media kunnen meedogenloos zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De liefde van André en Bridget in vogelvlucht

Natuurlijk vindt de gerenommeerde mediahistoricus het droevig voor de twee geliefden dat hun relatie op de klippen is gelopen. "Maar ze mogen zeker niet doen alsof de kwade media de enige oorzaak zijn van de rampspoed die hen nu heeft getroffen", beklemtoont hij. "Ze hadden er ook voor kunnen kiezen, zoals andere BN’ers doen, om hun liefde in enige bescheidenheid te tonen. Al die aandacht is een consequentie van het beroep dat ze uitoefenen, en dat weten ze allebei heel goed."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

André Hazes laat van zich horen na breuk met Bridget

Huub erkent dat de aandacht en de druk van sommige media, ook in Nederland, soms een flinke belasting kunnen vormen voor celebrity's. "Ik snap dat het vreselijk is als zo’n hausse aan aandacht je overkomt. Maar tegelijkertijd zijn dit soort hypes, uitzonderingen daargelaten, vrijwel altijd van voorbijgaande aard. 'Brazes' is nu misschien het gesprek van de dag, maar morgen rennen de showbizzrubrieken weer achter een ander verhaal aan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

André Hazes en Bridget Maasland zetten punt achter relatie

André en Bridget hebben de media gevraagd om hen de komende tijd met rust te laten. Ze hopen hun liefdesbreuk zo in stilte te kunnen verwerken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore