Al lang problemen

Rico Verhoeven en partner Jacky na 13 jaar uit elkaar

17 februari 2020 05:37 Aangepast: 17 februari 2020 05:42
Rico Verhoeven met zijn ex-partner Jacky. Beeld © ANP

Kickbokser Rico Verhoeven (30) en zijn partner Jacky Duchenne hebben na een relatie van 13 jaar besloten zonder elkaar verder te gaan. "Het gaat om iemand met wie je zoveel van je leven hebt gedeeld en met wie je dan nu zoveel strijd hebt. Dat doet pijn."

Dat vertelt de kickbokser aan De Telegraaf. Voorafgaand aan zijn gevecht met Badr Hari op 21 december twijfelden Rico en Jacky of het verstandig was dat zij bij het gevecht aanwezig zou zijn. Het stel had al maanden problemen, wat hen allebei veel energie kostte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verhoeven woest tijdens persconferentie: 'Ik sla je de ring door'

Niet getrouwd

Rico en Jacky, die elkaar als tieners ontmoetten, waren 13 jaar samen maar trouwden niet met elkaar. Dat was volgens de kickbokser een bewuste keuze. "Het leek mij mooi om te trouwen als onze kinderen dat ook konden mee maken. Dat ze tijdens de rest van hun leven zouden denken: wow, dat was een mooie dag. Dat had ik voor ogen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kickbokser Badr Hari verliest weer van Rico Verhoeven na blessure

Relatietherapie

Het stel is nog wel een poosje in relatietherapie gegaan, maar hun breuk bleek helaas niet meer te lijmen. "Ik kon het alleen even loslaten als ik aan het trainen was, dat was de plek waar ik me volledig vrij voelde. Maar zodra ik weer in de auto stapte om naar huis te rijden, ging het weer malen in mijn hoofd."

Ondanks het grote verdriet denkt Verhoeven er weer bovenop te komen. "Als ik omval, sta ik altijd weer op."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore