Entertainment

Yes: Disney brengt ook live-action Rapunzel uit

16 februari 2020 15:26 Aangepast: 16 februari 2020 15:26
Beeld © Disney

Na 'The Lion King', 'Aladdin' en 'Dumbo' is het binnenkort de beurt aan 'Rapunzel.' Disney heeft de remake-smaak goed te pakken en blaast ook het eeuwenoude sprookje nieuw leven in. Dit keer niet geanimeerd, maar met échte acteurs en actrices.

Live-action remakes zijn helemaal hot. Disney ziet er goud geld in en blaast oude films als Dumbo, Aladdin, The Lion King, TarzanMulan en vele anderen nieuwe leven in. Het is telkens afwachten welke klassieker als volgende aan de beurt is en dit keer gaat het om het eeuwenoude sprookje Rapunzel. Wanneer de film verschijnt is nog niet bekend, maar de filmmaatschappij heeft in ieder geval aangegeven dat het eraan komt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry pitchte Meghan als voice-over bij Disney

Het sprookje is alom bekend. Rapunzel heeft gouden lokken die magische krachten hebben en met die reden heeft een oude heks haar opgesloten in een toren. Ze wil niets liever dan de wijde wereld intrekken vanaf haar achttiende, maar wordt flink tegen gezeten. De avonturen van de blonde schone zijn dan wel eeuwenoud, maar Dinsey kwam een kleine tien jaar geleden al met een andere remake. Tangled was toen ook een gigantisch succes en haalde wereldwijd 546 miljoen euro op. 

Disney-films brachten vorig jaar miljarden in het laatje voor de filmgigant. Bekijk de video hieronder om te zien waarom dit zo'n historisch jaar was voor de maatschappij. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore