Entertainment

Artiesten bundelen krachten voor benefietconcert Australië

16 februari 2020 05:31 Aangepast: 16 februari 2020 12:09
Olivia Newton-John Beeld © Getty Images

Internationale artiesten komen zondag in Sydney samen voor een negen uur durend benefietconcert. Daarmee wordt geld ingezameld voor de slachtoffers van de bosbranden waar Australië al maanden mee kampt.

Op het podium staan grote namen als de rockband Queen met Adam Lambert, Alice Cooper, Olivia Newton-John en Amy Shark. Comédienne Celeste Barber presenteert de show in het ANZ Stadion. De opbrengst van het concert gaan onder meer naar het Rode Kruis en de Australische brandweer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Adam Lambert komt ook zonder Queen naar Nederland

De afgelopen maanden hebben vele sterren zich al ingezet om geld op te halen voor de getroffenen van de bosbranden. De milieuorganisatie van Leonardo DiCaprio, Earth Alliance, schonk 3 miljoen dollar en richtte daar een nieuw fonds voor op. Ook onder meer Elton John, Chris Hemsworth, Kylie Jenner, Pink, Kylie Minogue en Metallica doneerden tonnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elton John valt ook in de prijzen

Australië wordt sinds september geteisterd door bosbranden waardoor miljoenen hectares natuur in de as zijn gelegd. Door de branden kwamen 33 mensen om het leven en raakten meer dan 2500 huizen verwoest. Ook zijn naar schatting meer dan een miljard inheemse dieren gedood.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore