Entertainment

First Dates uiterst vruchtbaar voor Giel Beelen

14 februari 2020 20:33 Aangepast: 14 februari 2020 20:43
Beeld © BNNVARA / Warner Bros. Nederland

Het 'First Dates'-restaurant van gastheer Sergio en barman Victor opent voor de zesde keer haar deuren. In iedere aflevering zien we vrijgezellen die dromen van de perfecte partner. En dat bekende Nederlanders ook 'maar gewoon mensen zijn' zien we in de eerste aflevering, waarin een vijftal BN'ers op zoek gaat naar hun perfecte match.

"Ik zie hem niet als een BN’er"

Zoals we van het programma gewend zijn zit het weer vol ongemakkelijke stiltes, de prachtige blauwe ogen van barman Victor en heen en weer geflirt. Alleen deze keer zijn het geen onbekende Nederlanders, maar gaan een aantal bekende koppies op zoek naar romantiek. Is het liefde op het eerste gezicht of was het eens en nooit weer? Aan het personeel en barman Victor ligt het niet, zij serveren passie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sipke Jan Bousema: 'First Dates was net een achtbaan'

Giel Beelen is de eerste gast van de avond. Op de radio durft hij veel, maar dat is slechts een personage dat hij speelt. "Ik ben ook maar een jongetje, die straks voor een meisje zit", vertelt hij in de camera terwijl de zenuwen door zijn lijf gieren. "Ik vind dit een van de engste dingen die ik ooit gedaan heb." Waar hij op hoopt? Een blonde dame met veel humor. Zijn date Malou is niet blond, maar valt wel in de smaak. Dat ze niks zegt over zijn 'bekendheid' vindt hij des te aantrekkelijker. 

De twee hebben meteen een klik en het gesprek loopt vloeiend. Ook zwaardere onderwerpen zoals de dood passeren de revue. "Super kwetsbare dingen, dát vind ik echte connectie-momentjes. En toen wilde ik eigenlijk haar hand vastpakken", vertelt Giel hierover. Het is dan ook geen verrassing dat de twee het niet bij één date hebben gehouden. De tortelduifjes zijn namelijk nog altijd samen!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is de First Dates-vlam van Giel Beelen

Ook Sipke Jan durft het avontuur aan. De presentator is klaar voor een nieuwe liefde, maar helmaal nieuw is zijn date Dennis niet. De twee hebben namelijk al eerder via Tinder contact gehad en zelfs al nummers uitgewisseld! "Hoe bijzonder", stelt Sipke bij de ontmoeting. "Ik zie hem niet als een BN’er, maar als Sipke Jan”, spreekt Dennis later in de camera. Maar komt er ook nog een tweede date? Helaas, die komt er niet. "Als ik nu mijn intuïtie moet volgen over liefde en een relatie, dan moet ik nee zeggen”, stelt Sipke hem teleur. 

Wij spraken hem na afloop over het avontuur in RTL Boulevard:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sipke Jan Bousema over echtgenoot: 'We gaan verder als goede vrienden'

Musicalster Mariska van Kolck gaat op date met muziekliefhebber John. Het gesprek gaat als vanzelf en de twee raken niet uitgepraat. De twee blijken heel wat gemeen te hebben en praten over het gezinsleven. Alleen willen de twee elkaar nog een keertje zien…? John zeker, maar hij weet niet of er meer dan een vriendschap inzit. Al wil hij dat wel graag samen ontdekken. Mariska ziet het ook wel zitten en nodigt hem zelfs al uit om een keertje met haar vrienden af te spreken. Maar meer dan dat zit er niet in.

Ook Maik de Boer treedt binnen in het restaurant om de man van zijn dromen te ontmoeten. "Eerlijk is eerlijk, ik ben nog nooit iemand tegengekomen die op zijn profielfoto leek. Ik wil toch het liefst iemand zien, bewegen, lachen; het hele plaatje. Daar word ik verliefd op." Is succesvol ondernemer Richard het die straks naast hem staat op de rode loper? Als het aan de date van Maik ligt blijft hij bij hun etentje. "Ik heb de fysieke klik niet", geeft hij als reden. "Ik vind je een mooi mens, maar dat is het."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voorstadium huidkanker was wake-upcall voor Maik de Boer

Als laatste gaan Koen en YouTube-ster Yvonne Coldeweijer het avontuur aan. Ondanks dat de influencer honderden volgers heeft, zit de ware er niet tussen. Het is niet meteen liefde op het eerste gezicht, maar de twee kunnen wel met elkaar lachen. Dat haar date geen idee heeft wat ze doet, vindt ze ook fijn. "Het was fijn dat de focus een keertje op Yvonne lag”, vertelt de blondine dan ook na afloop. "Hij vroeg echt dingen over mij." En daarbij vindt ze hem ook wild aantrekkelijk. Yvonne zit een tweede date dan ook wel zitten en dat gaat dan ook gebeuren! Helaas bleef hij echter bij enkel vrienden.

Kijk de hele uitzending hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore