Ga naar de inhoud
Entertainment

Tim Hofman blikt terug op overleden Lotte: 'Zo dapper'

Beeld © Instagram: @debroervanroos/BNNVARA

Nu de laatste aflevering van ‘Over Mijn Lijk’ achter de rug is, kan Tim Hofman (31) niks anders dan stilstaan en terugkijken op een bijzondere en heftige periode. De presentator heeft de deelnemers tijdens de anderhalf jaar durende opnames goed leren kennen. Ze hebben een onuitwisbare indruk gemaakt op Tim.

"Haar lichaam was op"

Op zijn Instagram staat hij stil bij het overlijden van Lotte, die in de laatste aflevering van Over Mijn Lijk besluit om euthanasie te plegen. In de uitzending vertelt Tim dat het steeds slechter gaat met Lotte, die baarmoederhalskanker heeft. Ze besluit dat het genoeg is en neemt het heft in eigen hand.

Emotionele
Lees ook:
Emotionele laatste aflevering Over Mijn Lijk

“Weet even niet precies wat ik moet zeggen. Ik sprak Lotte veel, we hebben veel gelachen en van de bijna anderhalf jaar dat we optrokken waren de laatste weken heel hobbelig”, schrijft de presentator op Instagram. “7 november zouden we bij haar thuis afscheid nemen, maar omdat het zo hard ging met de kanker werd ik onderweg naar haar afgebeld. Het gaat niet meer. Lotte had besloten: ‘Geen minuut langer die pijn’. En dat is zo fucking dapper. Haar lichaam was op.”

“Het werd euthanasie”, vervolgt hij. “En niet over een paar weken, maar over een paar uur. Ik heb haar toen midden op straat maar gebeld. (…) Kraakhelder was ze, op naar rust en pijnvrij. Ik jankend op straat, zij verdrietig maar vastberaden in bed. We maakten nog wat grappen en namen een paar uur voor ze stierf afscheid. (..) Je was – of bent – te gek”, besluit hij zijn bericht.

Tim
Lees ook:
Tim Hofman staat stil bij overleden Mirjam uit Over Mijn Lijk

Lotte is op 7 november 2019 overleden en laat een man en twee kinderen achter.

Tim Hofman vertelde onlangs tegenover RTL Boulevard hoe spannend hij het vond om dit programma te presenteren, dat zie je hieronder:

Tim Hofman ongelooflijk nerveus voor Over Mijn Lijk

02:12