Entertainment

Harry en Meghan skippen verjaardag prins Andrew

14 februari 2020 12:04 Aangepast: 14 februari 2020 12:58

Weer een domper voor prins Andrews verjaardagsfeest: nadat eerder bekend werd dat er op 19 februari geen vlaggen gehesen zullen worden, hebben prins Harry en zijn vrouw Meghan laten weten niet aanwezig te zijn voor zijn zestigste verjaardag. Dat maakte het Amerikaanse Fox News vrijdag bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Prins Andrew krijgt opnieuw een klap te verwerken

Het stel zou niet overvliegen naar Engeland maar in Canada blijven, waar zij sinds ruim een maand wonen. Zij zouden de uitnodiging hebben afgeslagen omdat zij die dag al andere verplichtingen hebben.

Prins Andrew ligt al maanden onder vuur, na een geruchtmakend interview met de BBC over zijn banden met de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein, die in zijn cel zelfmoord pleegde toen hij vastzat op verdenking van seksueel misbruik. Na het gesprek met de omroep, waarin de prins volgens critici op weinig overtuigende wijze beschuldigingen van misbruik aan zijn eigen adres ontkende, lieten verschillende zakenpartners hem vallen en legde hij zijn taken voor het koningshuis neer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Prins Andrew noemt vrouw die hem beschuldigt van misbruik 'ziek'

Naar verluidt zou koningin Elizabeth in eerste instantie een feest ter ere van haar zoon en zijn liefdadigheidsinstellingen houden, maar zouden de plannen zijn gewijzigd naar een kleinschalig familiediner, aldus Fox News. 

Harry en Meghan besloten eerder dit jaar om een stap terug te doen binnen het koningshuis omdat zij financieel onafhankelijk wilden zijn. In de video is te zien wat er daardoor allemaal op het stel afkomt.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore