Ga naar de inhoud
Entertainment

Emotionele laatste aflevering Over Mijn Lijk

Beeld © BNNVARA

Tim Hofman (31) blikt in de laatste aangrijpende aflevering van 'Over Mijn Lijk' terug met de jongeren en hun familie. De uitzending weet heel wat los te maken en zorgt voor een brok in de keel van veel kijkers op Twitter.

"Om te wachten tot de kanker je doodmaakt, daar heb ik ook het geduld niet voor"

In Over Mijn Lijk volgt Tim vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn: Jeroen, Mirjam, Lotte, Fabienne en Alex. Hun levensverwachting is kort, maar dat weerhoudt ze er niet van om keihard van het leven te genieten. Allemaal staan ze nog volop in het leven en hebben nog ontzettend veel levenslust. En dat is wat het extra pijnlijk maakt.

"Wat een indrukwekkend programma is Over Mijn Lijk toch. Stil van", schrijft een kijker dan ook ontdaan op Twitter. En dat zijn veel het met hem eens.

Tim
Lees ook:
Tim Hofman herdenkt overleden Fabienne uit 'Over Mijn Lijk'

De laatste aflevering is extra emotioneel door het overlijden van de 32-jarige Lotte, die twee jonge dochtertjes achterlaat door baarmoederhalskanker. Tim vertelt in de uitzending dat het de laatste tijd slechter met haar gaat en dat hij eigenlijk vandaag afscheid van haar ging nemen, omdat ze besloten heeft uit het leven te stappen. "Om te wachten tot de kanker je doodmaakt, daar heb ik ook het geduld niet voor", om haar te citeren. 

Maar dan krijgt de presentator een telefoontje dat hij niet meer hoeft te komen. Wat hij dan nog niet weet is dat Lotte die dag nog euthanasie pleegt. "Ik heb haar net aan de telefoon gehad en hebben we een heel intens gesprek gehad", vertelt Tim even later als hij op de hoogte is. "Ze heeft me verteld dat ze hoopt eindelijk rust te vinden, maar weet niet precies hoe het eruit ziet."

Tim
Lees ook:
Tim Hofman staat stil bij overleden Mirjam uit Over Mijn Lijk

Naast Lotte zijn ook Fabienne en Mirjam overleden. Alledrie hebben ze een onuitwisbare indruk achtergelaten en kozen ze ervoor het leven te vieren. En geleefd, dat hebben ze zeker. 

Kijk de indrukkende laatste aflevering hier terug.

Tim Hofman vertelde onlangs tegenover RTL Boulevard hoe spannend hij het vond om dit programma te presenteren. 

Tim Hofman ongelooflijk nerveus voor Over Mijn Lijk

02:12