Entertainment

Ruben Nicolai zal nieuw programma LEGO Masters presenteren

12 februari 2020 18:44 Aangepast: 12 februari 2020 20:03
Beeld © ANP

Fans van enorme bouwprojecten en gekleurde LEGO steentjes kunnen binnenkort hun hart ophalen bij RTL. De zender komt namelijk met het programma ‘LEGO Masters’. Hierin zullen acht duo’s uit Nederland en België de strijd aangaan om de titel LEGO Master 2020. Niemand minder dan Ruben Nicolai zal de presentatie op zich nemen en dat is een jongensdroom die uitkomt.

"Het is krankzinnig"

“Ik mag LEGO Masters presenteren. En daar ben ik ben ik erg blij mee”, vertelt de presentator tegenover RTL Boulevard. Hij zal de presentatieklus niet alleen hoeven te klaren. Niemand minder dan Kürt Rogiers zal hem bijstaan. “Ik kende hem al van vroeger. Het is één van de sympathiekste Belgen die ik ken.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

LEGO lanceert Friends-collectie voor 25-jarig jubileum

Het programma zal een flinke kluif worden voor de kandidaten, want de bouwwerken moeten in een aantal uur worden opgetuigd. Iedereen die ook maar een beetje bekend is met de LEGO-pakketten weet dat er normaliter een uitgebreide handleiding wordt bijgevoegd. De duo’s zullen de creaties echter helemaal uit het hoofd moeten voltooien. “Wat zij maken zijn gigantische bouwwerken. Het is krankzinnig."

De creaties worden uiteindelijk beoordeeld door een jury, bestaande uit experts op het gebied van LEGO. Hierbij wordt er gekeken naar het verhaal, de schaal van het bouwwerk, de fantasie van de makers en tot slot de bouwtechniek.

LEGO Masters is vanaf zaterdag 11 april om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

LEGO komt met speciale Friends-set

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore