Entertainment

Sjors van der Panne doet Robert Long in Concertgebouw

12 februari 2020 07:07 Aangepast: 12 februari 2020 08:13
Beeld © ANP

Sjors van der Panne (40) geeft deze zomer in het Concertgebouw in Amsterdam een speciaal concert dat in het teken van Robert Long staat. De chansonnier zal op 8 augustus de mooiste songs uit het rijke oeuvre van de zanger, componist en tekstschrijver vertolken.

Er zijn gastoptredens van Paul Groot, die vijf jaar geleden de titelrol speelde in een musical over het leven van Robert Long, en Renée van Wegberg. Na zijn deelname aan The voice of Holland in 2014 was het Concertgebouw de eerste plek waar Sjors van der Panne optrad. Inmiddels heeft hij er al twaalf uitverkochte concerten gegeven, een record in de geschiedenis van het Concertgebouw.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Voice-winnaar Dennis terug op podium waar carrière begon

Robert Long was een openlijk homoseksuele zanger, schrijver, cabaretier en presentator. De zanger schreef vaak felle liedjes waarin hij duidelijk een statement maakte: hij was stellig voor het milieu en seksuele tolerantie en tegen het kapitaal, de kerk en hypocrisie.

Hij maakte tientallen albums en kreeg diverse prijzen, waaronder zes Edisons en een Gouden Harp. Zijn eerste Nederlandstalige album Vroeger of later uit 1974 stond 118 weken in de hitlijsten. De zanger had zijn grootste hits met nummers als Iedereen doet het, Flink zijn en Vanmorgen vloog ze nog. Voor de VARA presenteerde de zanger jarenlang het programma Tien voor taal. Robert stierf eind 2006 aan de gevolgen van buikvlieskanker.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Robert Long inspireerde Gerard Cox tot soloshow

De kaartverkoop voor het concert gaat woensdagochtend van start. Sjors reist tot en met eind april langs de Nederlandse theaters met zijn nieuwe theatertour.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore