Entertainment

James Corden en Rebel Wilson zorgen voor ophef met Oscar-stunt

11 februari 2020 02:24 Aangepast: 11 februari 2020 10:13
Beeld © ANP

De Amerikaanse Visual Effects Society (VES) is niet zo blij met het optreden van James Corden (41) en Rebel Wilson (39) tijdens de Oscars. De twee reikten de Oscar uit voor beste visuele effecten en dat deden ze gehuld in een kattenkostuum, ongeveer zoals ze eruitzagen in de hopeloos geflopte film ‘Cats’.

“Het is vernederend voor de internationale community die geweldig werk aflevert"

Voordat ze de genomineerden opnoemden zei het duo (om de beurt): "Als leden van de cast van de bioscoopfilm Cats begrijpen wij als geen ander het belang van..." In koor: "Goede visuele effecten!" In de zaal steeg gelach en applaus op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Geflopte 'Cats'-film onkomt de Razzies niet

Maar het genootschap dat de artistieke beroepsgroep vertegenwoordigt, vindt de grap minder geslaagd. In een verklaring stelt de vereniging dat je met de beste visuele effecten van de wereld een slecht verteld verhaal niet kan compenseren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom Eminem de Oscars na 17 jaar weer een kans gaf

De musicalfilm Cats van regisseur Tom Hooper werd eind vorig jaar groots aangekondigd en had een sterrencast, met naast James en Rebel ook onder anderen Judi Dench, Idris Elba, Taylor Swift en Jason Derulo. Maar al vanaf de eerste dag schoot het publiek het resultaat af. Critici trouwens ook. Ze noemden de film "weerzinwekkend" en "onnodig geseksualiseerd". Ook de bekende liedjes kwamen volgens de pers niet goed tot hun recht op het witte doek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Flink bekritiseerde film Cats wint tóch nog een prijs

"Op een avond waarop het allemaal gaat om het eren van het werk van getalenteerde artiesten is het enorm teleurstellend dat de Academy van visuele effecten een grap maakt. Het is vernederend voor de internationale community die geweldig werk aflevert", aldus de VES.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore