Entertainment

Edison grote verrassing voor Suzan & Freek: ‘Heel bijzonder’

11 februari 2020 00:41 Aangepast: 11 februari 2020 07:51
Beeld © ANP

Suzan (27) & Freek (26) schrokken toen ze tijdens de uitreiking van de Edisons ineens hun naam hoorden. Het duo sleepte met ‘Gedeeld door ons’ de prijs in de categorie Nederlandstalig in de wacht en zag dat niet aankomen.

“Ik ga er heel de avond naar kijken"

"Ik had me er heel erg op ingesteld dat we niks zouden winnen", zegt Suzan tegen BuzzE. "Dat vind ik altijd wel prettig want dan kun je ook niet teleurgesteld worden. Toen we onze naam hoorden schrok ik er toch een beetje van."  

Ook Freek had niet verwacht te winnen van Trijntje Oosterhuis en Paul Sinha, die in dezelfde categorie genomineerd waren. "Het was voor mij een soort van roes. De uitreiking was net begonnen en toen ineens hadden we 'm. Het is heel bijzonder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence en Suzan & Freek genomineerd voor Top 40 Awards

Josylvio, die won in de categorie hiphop, was ook stomverbaasd toen hij zijn naam hoorde. "Eerlijk, ik zag hem niet aankomen. Ik was een beetje flabbergasted en stond met mijn bek vol tanden. Ik heb vorig jaar alle cijfers verbroken die ik kon breken dus dit is wel een kers op de taart."

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Snelle maakt familie apetrots door winnen Edison

Suzan & Freek zetten het beeldje de komende nacht in ieder geval naast hun bed. "Ik ga er heel de avond naar kijken", zegt Suzan. "En daarna krijgt het een mooi plekje in ons huis. Het scheelt dat we samenwonen, dan we hoeven 'm niet te delen."

Het was een bizar jaar voor het zangduo. Wij zochten ze een tijdje terug op om terug te blikken:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore