Entertainment

Duncan Laurence ontvangt Edison voor Arcade

10 februari 2020 21:37 Aangepast: 10 februari 2020 21:46
ANP

Duncan Laurence (25) heeft maandag zijn eerste Edison in de wacht gesleept. De zanger kreeg de prijs voor beste song voor zijn winnende songfestivalnummer Arcade.

"Arcade reikt tot ver over onze grenzen"

De Edison-jury noemt Arcade "een uiterst smaakvolle en integere song" die "stijlvol en prachtig geproduceerd" is. "Arcade reikt tot ver over onze grenzen en lijkt slechts het begin van nog veel meer moois", zo staat in het juryrapport. Duncan kreeg de voorkeur boven Roller Coaster van Danny Vera en Hoe Het Danst van Marco Borsato, Davina Michelle en Armin van Buuren.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Ahoy vernoemt artiesteningang naar Duncan Laurence

In de categorie hiphop kreeg Josylvio een Edison voor zijn succesalbum Gimma. Hij versloeg daarmee onder meer de razendpopulaire Snelle, die met zijn album Vierentwintig genomineerd was. De jury noemt Josylvio "een veelzijdig artiest" die "kwalitatieve muzikale hiphop" maakt. De Edison in de categorie alternative ging naar zangeres S10 voor haar debuutalbum Snowsniper. Suzan & Freek wonnen de Edison in de categorie Nederlandstalig met Gedeeld door ons.

En na vijftien jaar werden ook De Toppers beloond voor hun succes. De supergroep, bestaande uit René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit, verdiende zijn eerste Edison in de categorie Hollands voor de jubileumeditie van 2019. "De jury heeft al langer waardering en bewondering voor dit bijzondere muziekevenement en juist ook voor de registratie ervan", aldus het rapport.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jeangu Macrooy gaat advies inwinnen bij Duncan Laurence

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore