Entertainment

'Hoge cijfers Promenade niet door oproep Ebbinge'

10 februari 2020 18:16 Aangepast: 10 februari 2020 18:36
Promenade Beeld © NTR/Wim Kluvers

Sjoerd Pennekamp, directeur van Stichting KijkOnderzoek, gelooft niet dat de oproep van Diederik Ebbinge aan mensen met een kijkcijferkastje de reden is geweest dat Promenade zondag veel beter scoorde. Volgens hem zijn de plotseling hoge cijfers op een ander manier te verklaren.

"Alle programma’s scoorden beter"

"In mijn omgeving hoor ik ook meer mensen die het gekeken hebben dan de week ervoor", zegt Pennekamp tegen het AD. "Daarbij hadden we gisteren natuurlijk een uitzonderlijke dag. Het was bar slecht weer. Je ziet dat heel veel mensen dan voor de televisie gaan zitten. Dus eigenlijk alle programma’s scoorden beter. Toren C had ook 150.000 kijkers meer dan vorige week. Er zaten gewoon heel veel mensen aan de buis gekluisterd."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Dé kijkcijferknaller onder de talkshows: Promenade

De laatste aflevering van Promenade werd zondag door 730.000 mensen bekeken, terwijl het er vorige week nog 288.000 waren. Presentator Diederik Ebbinge deed vorige week een oproep in De Wereld Draait Door aan de panelleden van KijkOnderzoek om zijn programma te kijken en zo het cijfer flink op te krikken. Het leverde hem al 'een standje' op van de stichting.

"Ik heb zelf niet gesproken met Diederik, maar ik heb bij de NTR aangegeven dat het niet de bedoeling is dat omroepen zich rechtstreeks richten tot panelleden. We proberen het onderzoek ze goed mogelijk te doen en als iedereen dit gaat doen, wordt het wat lastiger", aldus Pennekamp.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

NTR wil dolgraag tweede seizoen van Promenade

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore