Entertainment

NikkieTutorials vierde presentator songfestival

10 februari 2020 18:06 Aangepast: 10 februari 2020 19:11
Beeld © William Rutten

Nikkie de Jager (25), beter bekend als NikkieTutorials, wordt de 'online-host' voor het Eurovisiesongfestival dit jaar in Rotterdam. De YouTube-ster zal online verslag doen van het grootse liedjesfestijn.

"Word is out"

Nikkie zal ook een YouTube-serie opnemen met verschillende artiesten die meedoen aan deze editie. Daarnaast zal ze tijdens de halve finales en finale ook te zien zijn op de kijkbuis van alle kijkers.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

NikkieTutorials: 'Mensen kijken naar me'

Nikkie vertelt aan NOS dat ze erg blij is met deze klus. "Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival", zegt De Jager. "Ik zie er echt naar uit om mij twee weken lang volledig onder te dompelen in dit unieke festival."

Sietse Bakker, die het songfestival produceert, is blij met de deelname van Nikkie. "Ze is ónze internationale internetster en daar zijn we trots op!" Nikkie is dus toegevoegd aan het rijtje van presentatoren, wat al bestond uit Chantal Janzen (40), Edsilia Rombley (41) en Jan Smit (34).

De halve finales van het songfestival zijn op 12 en 14 mei. De finale is twee dagen later, op 16 mei. De Nederlandse vertegenwoordiger dit jaar is Jeangu Macrooy (26). Hij zit rechtstreeks in de finale.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Stefania krijgt het druk met het songfestival

Fotograaf William Rutten (50) heeft de persfoto van Nikkie gemaakt en is ontzettend blij met de samenwerking én het resultaat. Op Instagram deelt hij een foto van hen samen. "Een mooi voorbeeld van al je angsten overwinnen en de grootste worden in wat je graag wilt doen. En als je dan met zoveel succes ook nog zo leuk kan blijven dan ben je een hele grote! Wat een superslimme keuze om Nikkie te betrekken bij het songfestival!" schrijft hij bij de foto.

Jeangu heeft al wat losgelaten over zijn deelname aan de editie van dit jaar. Meer daarover zie je in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore