Entertainment

Brad Pitt houdt vol: 'Ik schrijf mijn eigen speeches'

10 februari 2020 16:20 Aangepast: 10 februari 2020 17:35
Beeld © Getty Images

Het podium opgaan om een prijs in ontvangst te nemen, dat doet Brad Pitt (56) al tientallen jaren. Maar de laatste tijd lijkt hij zijn draai er helemaal in gevonden te hebben. Vooral zijn speeches vallen op, want die zijn zo scherpzinnig, goed en grappig dat het bijna verdacht is. Brad houdt toch vol dat hij de teksten echt zelf schrijft.

"Ik schrijf ze zeker weten zelf"

Brad maakte recent onder meer furore met de speech die hij schreef voor de uitreiking van de BAFTA's. Hij kon zelf niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn, dus hij liet 'm voorlezen door collega-actrice Margot Robbie. Onder toeziend oog van onder meer prins William en Kate Middleton stak hij de draak met het aftreden van prins Harry en Meghan Markle, wat tot veel hilariteit en positieve reacties leidde. En dat terwijl Brad naar eigen zeggen niet zo'n ster is in speeches: "Meestal ben ik er heel voorzichtig mee, omdat ze me nerveus maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brad Pitt krijgt eerste Oscar in carrière als acteur

Bij de Oscars besloot Brad om het anders aan te pakken. "Ik dacht: als ik dit ga doen, dan moet ik er wat meer werk van maken en me comfortabel voelen", zegt Brad. "Voor mij was het belangrijk om er vertrouwen in te krijgen om voor een groep mensen zoiets te doen. Dat klinkt misschien tegenstrijdig in mijn beroep, maar ik vind het niet bepaald prettig om te doen. En daar is dit het resultaat van", gaat hij verder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brad Pitt en Leonardo DiCaprio zijn BFF's

De acteur wijst resoluut van de hand dat hij bij z'n speeches wordt geholpen door derden. "Ik schrijf ze zeker weten zelf", vertelt hij over de speeches. "Ik heb een aantal heel grappige vrienden die me helpen om de lachers op de hand te krijgen, maar nee, het moet echt vanuit het hart komen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brad Pitt liet BAFTA's schieten voor zoon Maddox

Een ander mooi speechmoment van Brad vond plaats tijdens de Screen Actors Guild Awards. Hij grapte dat hij de foto van de prijsuitreiking zou gebruiken op z'n Tinder-profiel. Zijn ex-vrouw Jennifer Aniston zat op dat moment ook in de zaal. Brad en Jennifer zijn al jaren uit elkaar, maar ze worden steeds vaker samen gesignaleerd. Bekijk de video hieronder waarom dit toch niet betekent dat de twee ooit weer een koppel zullen vormen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore